Rendészeti konferencia a Dékániban
Közélet

Rendészeti konferencia a Dékániban

Országos konferenciának adott otthont a Dékáni Árpád Szakgimnázium. A rendészeti képzésekről, vizsgákról volt szó a tanácskozáson. A rendezvényen megalakult a Nemzeti Pedagógus Kar rendészet- honvédelem- közszolgálat tagozata, melynek vezetésére Vezdán Csabát kérték fel.

Több mint 130 iskola képviselőit várták Halasra. Idén is a Dékáni Árpád Szakgimnázium volt a házigazdája az országos rendészeti konferenciának. Most főként a mellék-szakképesítések vizsgáiról volt szó.

Papp Gyula a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum vezetője köszöntötte a vendégeket, majd Rácz György tűzoltó ezredes tartott tájékoztatót. A Belügyminisztérium közszolgálat-fejlesztési és stratégiai főosztály oktatásigazgatási osztályának vezetője sok hasznos információval készül és válaszolt a felmerülő kérdésekre. A szakember szerint fontos cél, hogy a rendészeti szakok tanulói az iskolai végzettségek megszerzése után ezeken a területeken helyezkedjenek el.

A konferencián egy új tagozattal bővült a Nemzeti Pedagógus Kar, ugyanis létrehozták az országos rendészet- honvédelem- közszolgálat tagozatot. Elnöknek Vezdán Csabát a Dékáni Árpád Szakgimnázium Rendészeti és Közszolgálati Szakmacsoport vezetőjét kérték fel, aki a szavazás során meg is kapta a bizalmat. Az új tagozat azon fog dolgozni, hogy még hatékonyabb, még gördülékenyebb legyen a rendészeti oktatás.