Rendkívüli nyitvatartás lesz a kormányablakokban
Közélet

Rendkívüli nyitvatartás lesz a kormányablakokban

A kormányablakok készülnek az európai parlamenti választás hétvégéjére. Bizonyára lesznek olyanok, akik a szavazás kapcsán veszik majd észre, hogy lejártak az okmányaik. Hogy minden választópolgár szavazhasson, május 25-én és 26-án a kormányablakok rendkívüli nyitva tartás keretében állnak rendelkezésre. Ezen a két napon kizárólag a szavazáshoz szükséges okmányok igénylésére lesz lehetőség.

Ahhoz, hogy a május 26-i EP választáson valaki leadhassa a voksát, érvényes okmányokkal kell rendelkeznie. Ilyen a személyazonosító igazolvány, az útlevél vagy a vezetői engedély, valamint a lakcímet igazoló hatósági igazolvány.

A választópolgároknak már most célszerű megnézni, hogy az EP választás idejére nem járnak-e le az okmányaik, ha ez mégis az utolsó pillanatban derül ki, akkor igénybe lehet venni a kormányablakok rendkívüli nyitvatartását. 

Fontosnak tartjuk, hogy május 26-án minden magyar állampolgár élhessen szavazati jogával, amelyhez minden technikai feltételt biztosítunk. Annak érdekében, hogy minden választásra jogosult szavazhasson, az európai parlamenti választások hétvégéjén, május 25-én és 26-án, rendkívüli nyitvatartási rend lesz érvényben a kormányablakkal, okmányirodával rendelkező településeken. Ezen a két napon kizárólag a választójog gyakorlásával összefüggő okmányok igénylése lehetségesáll a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal közleményében.

Május 25-én (szombaton) 8-14 óra között, május 26-án (vasárnap) 6-19 óra között az alábbi kormányablakok és okmányirodák lesznek nyitva a megyében a személyazonosító okmányok cseréje és kiállítása érdekében:

Bácsalmás, Baja, Izsák, Jánoshalma, Kalocsa, Kecel, Kecskemét (Deák Ferenc tér 3. és Rákóczi út 5.), Kiskőrös, Kiskunfélegyháza, Kiskunhalas, Kiskunmajsa, Kunszentmiklós, Solt, Soltvadkert, Tiszakécske, Tompa.