Részlegesen látogatható a Nyúl utcai intézmény
Közélet

Részlegesen látogatható a Nyúl utcai intézmény

Jó hír az idős lakóknak! Részleges feloldásra került a látogatási tilalom a halasi Nyúl utcai szociális intézményben- tette közzé a városháza. A látogatóknak azonban be kell tartani az aktuális előírásokat, például orrot és szájat eltakaró maszkot kell viselni. A kijárási korlátozás továbbra is fennáll a szociális otthonokból.

Az idős lakók bizonyára örülni fognak annak, hogy hosszú hetek után ismét láthatják családtagjaikat, ismerőseiket. A látogatóknak be kel tartani az előírt szabályokat – ezek az intézmény bejáratánál is olvashatók.

Azok a személyek léphetnek be az intézménybe, akik tünetmentesek illetve kötelező használni a kézfertőtlenítőt, valamint szajmaszkot is viselni kell. A hozzátartozók, ismerősök délelőtt 9-11-óráig, délután 14:30-és 18 óra között mehetnek be az intézménybe. Azt kérik, hogy a látogatás lehetőleg az udvaron történjen. A látogatás időtartama maximum 30 perc lehet, csomagot megkötések nélkül lehet vinni. Az intézmény kéri, hogy látogatáskor mindenki vegye fel a kapcsolatot a szolgálatban lévő személyzettel.

A kijárási korlátozás továbbra is fennáll a szociális otthonokból. A fekvőbeteg intézményekben egyelőre nem oldják fel a látogatási tilalmat, mivel az ott tartózkodók sokkal jobban ki vannak téve egy esetleges fertőzés veszélyének.