Rozsnyói vendégek a Városházán
Közélet

Rozsnyói vendégek a Városházán

Felvidékről érkeztek diákok ma Kiskunhalasra. A Határtalanul program keretében, a Dékáni Árpád Szakgimnázium és Szakközépiskola látta vendégül a diákokat és kísérőiket. A vendégek felkeresték Kiskunhalas látnivalóit, valamint ellátogattak a polgármesteri hivatalba is.

A Városházán Juhász Gábor közművelődési és partnervárosi referens kalauzolta a rozsnyóiak delegációját. A felvidéki vendégekkel röviden ismertette a várossal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat. Mint kiderült, a Dékáni Szakgimnázium és Szakközépiskola volt a már három éves hagyománnyal rendelkező testvériskolai kapcsolatok koordinátora. Fülöp Róbert Kiskunhalas polgármestere is köszöntötte a diákokat és kísérőiket, a legfontosabb turisztikai és fejlesztési lehetőségekről adott tájékoztatást.

A városvezető szerint Kiskunhalas a környezeti adottságai mellett, a világhírű halasi csipke, a Thorma János Múzeum és Bay Gyűjtemény kapcsán, mint kulturális úti cél is csábító lehet. A Rozsnyói Egészségügyi Szakközépiskola pedagógusa, Szaniszló Mária elmondta, a Határtalanul Program nem csak a diákoknak, a pedagógusoknak is remek lehetőség a tapasztalatszerzésre.

Hozzászólás (0)