Sikeres a balotai „adok-kapok” doboz
Közélet

Sikeres a balotai „adok-kapok” doboz

Naponta friss kenyér, pékáru és tartós élelmiszer is kerül egy fém szekrénybe, amely Balotaszállás központjában lett felállítva. Falubíró Gábor és felesége volt az ötletgazda, kezdeményezésüknek köszönhetően a rászorulók elvihetik a kitett élelmiszert, míg mások segítenek abban, hogy folyamatos legyen a szekrény feltöltése.

A balotaszállási élelmiszer bolt üzemeltetője Falubíróné Ilona úgy gondolta, segíteni kell a szegény embereket, ötletét elmondta férjének Gábornak, aki jónak tartotta a kezdeményezést. Falubíró Gábor rövid időn belül már fel is állította a szekrényt az üzlet előtt. Az emberek néhány napig csodálkozva nézték a dobozt, volt, aki azt hitte, hogy egy új villanyóra-szekrényről van szó. Az ötletgazdák ezt látva feliratozták a dobozt, így már mindenki számára világossá vált, hogy miről is van szó.

A szekrényből bárki kiveheti az élelmiszert, ám bárki tehet is bele olyan élelmiszert, amelyet szívesen odaadna másoknak. Falubíróék úgy gondolják, Balotaszálláson összetartó emberek élnek, így bíznak benne, hogy folyamatos lehet az élelmiszer szekrény működése, és sokan mellé állnak ennek a kezdeményezésnek.

További részletek 19.00-kor a Híradóban!