Sikeres tanévet zárt a Tekó
Közélet

Sikeres tanévet zárt a Tekó

Ünnepélyes keretek között fejezték be a 2019-20-as tanévet a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium pedagógusai, dolgozói. A nap folyamán közösen értékelték ki többek között a veszélyhelyzet miatt rendhagyó második félévet.

Mint Téglás László igazgató köszöntőjében elhangzott, minden pedagógus maximálisan megállta helyét az otthoni, digitális oktatás idején.

- Szerintem mi, intézményvezetők hajlamosak vagyunk minden tanév végén azt mondani, hogy sikeres hónapok állnak mögöttünk. Viszont most valóban úgy érzem, hogy ez egy minden szempontból sikeresen lebonyolított tanév volt. A ma megtartott záró értekezletünkön több szempontból is elemeztük az elmúlt félévet. Megjelentek az otthoni oktatás kapcsán olyan váratlan helyzetek, amikre improvizálnunk kellett, de kollégáim kreativitásának, ötletességének hála, ez a folyamat zökkenőmentesen megvalósult – mondta az intézményvezető.

Hagyományosan, ezen a rendezvényen ismeri el a pedagógusok munkáját az iskola vezetősége. Az Év pedagógusa Vàgóné Csuport Gyöngyi lett, a Rákóczi-díjat 2020-ban Halmàgyiné Dicső Bernadettnek ítélték oda. Pozsonyiné Jámbrik Zsuzsanna Pedagógus Szolgálati Emlékérmet vehetett át.

- Óvodás korom óta tudtam, hogy a pedagógusi pálya áll hozzám legközelebb. Először óvónőnek készültem, majd tanítónőnek, végül tanár lettem. 40 éves munkaviszony után megyek most el nyugdíjba, nagyon köszönöm, hogy kollégáim ezzel a díjjal ismerték el a mögöttem álló évtizedeket – fejezte ki örömét Pozsonyiné Jámbrik Zsuzsanna.

További részletek a szerdán megjelenő Halasi Tükörben.