Sóstó: vízutánpótlás és turisztikai fejlesztés
Közélet

Sóstó: vízutánpótlás és turisztikai fejlesztés

A Sóstó vízutánpótlása és a turisztikai fejlesztése is kiemelt feladat az önkormányzat számára. A beruházások már zajlanak, ezekről személyesen tájékozódott Fülöp Róbert polgármester a helyszíneken. A városvezető jelezte, több évtized lemaradását kell pótólni, de jó úton haladnak.

Több kérdés is felmerült az elmúlt időszakban a közösségi oldalon a Sóstóval kapcsolatban. Fülöp Róbert polgármester legfrissebb bejegyzésében a vízutánpótlásról és a turisztikai fejlesztésről adott tájékoztatást. - Rendeztük a korábban megkötött és rendkívül kusza bérleti szerződéseket, az önkormányzat ismét beleszólást kapott a tó körüli ügyekbe. eghatároztuk a 2 legfontosabb fejlesztési területet: vízutánpótlás és a tó környezetének fejlesztése-fogalmazott. 

Fülöp Róbert szerint a vízutánpótlás tekintetében több irányba indultak el. Vannak olyan projektek, ahol a tervezés szakaszában jár, de van egy pályázat, amelynek már zajlik a kivitelezése, sőt a befejezéshez közeledik. -  A 200 millió forintos projekt keretében a Felsővárosban lehulló és ott felesleges csapadékvizet a Sóstóhoz vezetjük. A víz a megfelelő csatornákon, medencéken keresztül éri el a Sóstót és látja el azt plusz vízmennyiséggel- tette hozzá a városvezető.

A Sóstó turisztikai fejlesztése egy több mint 80 millió forintos projekt. Ennek keretében lebontották a leromlott állapotú épületeket, amelyek helyére egy új, alapterületében összefüggő, nagyobb kiterjedésű, fedett közösségi tér épül, mosdók kialakításával együtt. Emellett a korábbi rendezvények során megszokott helyszínen egy színpad, illetve hozzá kapcsolódóan egy öltöző és egy mosdó kerül kialakításra, ahonnan egy sétányon keresztül megközelíthetőek lesznek az épületek is. A kivitelezés során megújul a strand kerítése, kiépül a part közvilágítása, valamint új padok és egyéb közösségi bútorok is kihelyezésre kerülnek- tájékoztatott Fülöp Róbert.