Strandfejlesztés: elhárult a legnagyobb akadály
Közélet

Strandfejlesztés: elhárult a legnagyobb akadály

Egy hónapon belül elindulhatnak a halasi fürdőfejlesztés első lépései. Eddig azért nem lehetett hozzákezdeni ezekhez, mert rendezetlenek voltak a tulajdonviszonyok. A napokban megtörtént a földhivatali bejegyzés azokról a területekről, amelyeket a közelmúltban vett meg egy vállalkozótól az önkormányzat. Hamarosan elkezdik az új termálkút fúrását és a közbeszerzési eljárás is megindul a tervek elkészítésére- jelentette be Fülöp Róbert polgármester a kedd délutáni sajtótájékoztatóján.

Biztató bejelentéseket tett Fülöp Róbert polgármester a halasi strand jövőjével kapcsolatban. A városvezető kedd délutáni sajtótájékoztatóján bemutatta azokat a földhivatali bejegyzéseket, amelyek azt igazolják, hogy önkormányzat tulajdonába kerültek az eddig magánkézben lévő területek. Ez azért mérföldkő, mert így elhárult az eddigi legnagyobbakadály is a fejlesztések elől - fogalmazott Fülöp Róbert. Az elmúlt években azért nem kezdődhettek el a munkálatok, mert rendezetlenek voltak a tulajdonviszonyok. Fülöp Róbert szerint az elmúlt évek megfontolt gazdálkodása tette lehetővé azt, hogy hitelfelvétel nélkül sikerült a vétel.

Azzal, hogy a város megvásárolta a vállalkozói kézben lévő tulajdonrészeket, lehetőség  nyílik az állami források lehívására. Mint emlékezetes, tavaly októberben jelentették be, hogy 335 millió forintos kormányzati támogatást kap Kiskunhalas a fürdő fejlesztésére. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy egy hónapon belül konkrét lépések történnek az ügyben. Még ebben az évben fúrnak egy új termálkutat, amely üzembiztosabbá teszi a strand vízutánpótlását. Közbeszerzési eljáráson választják ki a tervek készítőjét. A polgármester arról beszélt, hogy több tervezőirodával egyeztetett már ebben a témában. Nemcsak látvány-, de kiviteli tervek is készülnek majd, amelyek meghatározzák az új halasi fürdő arculatát. Ezek a remények szerint idén augusztusra elkészülnek és ezt követően a kormány elé terjesztenék a halasi fejlesztés ütemtervét. Fülöp Róbert szerint 3-5 év alatt megújulhat a helyi fürdő. (További részletek az esti híradóban és a szerdai Halasi Tükörben.)