Szakmákkal ismerkedtek a leendő középiskolások (galéria)
Közélet

Szakmákkal ismerkedtek a leendő középiskolások (galéria)

Több mint száz diák látogatott el szüleikkel a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Vári Szabó István Szakképző Iskolájának nyílt napjára. Szabó Edina igazgatónő tájékoztatója után az érdeklődők látogatást tehettek a tanműhelyekben. Megtudtuk, hogy a következő tanévben beindítja az intézmény a szakgimnáziumi képzést.

Ha azokból a diákokból, akik szerdán érdeklődőként részt vettek a KSZC Vári Szabó István Szakképző Iskolájának nyílt napján és  jövőre az intézmény tanulói lesznek, elégedett lehet Szabó Edina igazgatónő. A házigazdákat is meglepte az az érdeklődés, amely ezt az eseményt kísérte. A Kőrösi úti részleg legnagyobb tanterme is zsúfolásig megtelt a tájékoztatóra. Ott betekintést nyerhettek a diákok és szüleik az iskola mindennapjaiba, szabályaiba és információkat kaphattak az ösztöndíjrendszerről is. A tájékoztatót műhelylátogatás követte. 

Lehetőség volt arra, hogy fémipari, a kőműves, a villanyszerelő és az asztalos szakmai rejtelmeibe pillantsanak bele néhány perc erejéig a fiatalok. Az autószerelő műhely is népszerű volt, jó hír lehet a leendő várisoknak, hogy a 2019/2020-as tanévben beindul a szakgimnáziumi képzés az autószerelés és a vendéglátás tekintetében.  Szabó Edina igazgatónőtől megtudtuk, hogy már jelentős az érdeklődés a képzés iránt, jövőre 16 szakma megszerzésére lesz lehetősége a diákoknak. A tapasztalat az, hogy kis mértékben, de nő a szakmatanulás iránti igény a tanulók részéről is. Ami vonzó lehet, az az ösztöndíj, amely adott esetben, vállalkozói kiegészítésekkel elérheti a 80-100 ezer forint közötti összeget is.