Százak a Gulyásfesztiválon (galéria)
Közélet

Százak a Gulyásfesztiválon (galéria)

Ideális időjárás, jókedvű halasiak és Kiskunhalas környékiek egy gasztrokulturális programon. A recept idén is adott volt Gulyásfesztiválhoz, amely már a nyolcadik állomásához érkezett. A délelőtt folyamán is százak fordultak meg a rendezvényen a Sóstó Csárda melletti parkban. A főzőversenyre idén 54 csapat nevezett.

2011. tavaszán rendezte meg először a Sóstó Csárda és a KB Autoteam Kft. a Gulyásfesztivált, akkor még a parkolóban. A rendezvény azóta is töretlen népszerűségnek örvend, szombat reggeltől már a nyolcadik esemény zajlik a parkban.  Az idei főzőversenyre 54 csapat nevezett, 27 az alföldi gulyás, 27 pedig az egyéb kategóriában. Évek óta hagyomány, hogy vidéki baráti társaságok, települések is igyekeznek megmutatni jártasságukat az ízek fantasztikus világában. Ezúttal sincs ez másképpen, van nevező Hajósról is.

Nemcsak a csapatok készültek, hanem a szervezők is. Sós Dezső vezetésével kora reggeltől fő a gigaüstben a Sóstó gulyás, amelyből ezer adagot kínálnak az éhes szájaknak. Már a délelőtt folyamán elkezdődtek a színpadi produkciók is. Figura Ede gyermekműsora, a Halas Fitness Egyesület és a Grand Up csoport szórakoztatta az egyre népesebb közönséget. Még most sem késő kilátogatni a népünnepélyre, várhatóan délután 4 óra körül megszületik a főzőverseny eredménye is.