„Szebb velünk a világ”
Közélet

„Szebb velünk a világ”

December 3. a Fogyatékos emberek világnapja. Halason közösen ünnepeltek a városban működő intézmények lakói és gondozottjai. Az elfogadás jegyében zenés táncos műsorszámokat láthatott a közönség és nyílt egy kiállítás is a Közösségek Házában fogyatékos személyek alkotásaiból. A világnap alkalmából Kuris István László alpolgármester mondott köszöntőt hangsúlyozva, hogy a fogyatékkal élő emberekkel együtt kerek és teljes a világ.

December 3. vagyis a fogyatékos emberek világnapja az elfogadásról, a tiszteletről, a szolidaritásról is szól amellett, hogy ráirányítja a figyelmet a betegség, vagy baleset miatt fogyatékossá vált embertársainkra. A világnapot Halason a Támaszpont Alapítvány szervezésében immár negyedik alkalommal ünneplik a „Szebb velünk a világ” elnevezésű programmal, ami egy műsorból és egy kiállításból áll.

- Ez a rendezvény rávilágít arra, hogy a fogyatékkal élő emberek is milyen csodás dolgokat képesek alkotni, sőt például olyan dísztárgyakat is, amiket mi magunk talán el sem tudnánk készíteni – mondta Bíró Anikó a Támaszpont Alapítvány kuratóriumi elnöke. Több intézmény műsorral érkezett, hiszen a lakók örömmel készülnek az ilyen eseményekre és szívesen mutatják be produkcióikat – fűzte hozzá.

Az alpolgármesteri köszöntőt és Fodor Ildikó kiállítást megnyitó beszédét követően verses, zenés, táncos műsorszámokat mutattak be az intézmények lakó és tanulói.

A „Szebb velünk a világ” kiállítás a héten tekinthető meg a Sétáló utcai Közösségek Házában. A tárlaton Ábrahám Krisztina, a Bárka Integrált Szociális Intézmény Nefelejcs Otthonának lakói, az Ékes Kapu Református Fogyatékos Otthon lakói, a KRK Benjámin Szociális Intézménye Lakóotthonának lakói, a Filadelfia Integrált Szociális Intézmény Nefelejcs-Ház Fogyatékosok Nappali Intézményének fiataljai, valamint a Református EGYMI Kiskunhalasi Tagintézményének tanulói mutatják be alkotásaikat.