Szegedi Gábor Hirling életműdíj (galéria)
Közélet

Szegedi Gábor Hirling életműdíj (galéria)

Szombaton este a Sóstó Csárdában rendezték a több évtizedes múltra visszatekintő lovas bált. A halasi lovas barátok vacsorával egybekötött zenés-táncos estjén egyben az elmúlt év legjobbjait is elismerték. A bált Dallos Gyula miniszteri biztos nyitotta meg, aki személyes ajándékot is adott. Szegedi Gábor kapta a Hirling József életműdíjat.

A halasi lovas élet színe-java érkezett este hét órára a Sóstó Csárdában tartott lovas bálba, de nem csak városunkból, hanem az ország több pontjáról is vendégeskedtek a lovassportot kedvelők nálunk. Sokan maradtak a lovasparkban délután tartott országos díjugrató szakági közgyűlésről, hogy lovas berkeken belül ünnepeljenek, szórakozzanak.

Dr. Tuska Péter a tavalyi kiváló EB szereplése okán kapta az őt és Ben Bendegúz nevű lovát ábrázoló grafikát Dallos Gyulától (alkotója Somogyvári Anett)

A bált Dallos Gyula, a Kincsem Nemzeti Lovas Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos nyitotta meg. Személyes ajándékot is hozott, egy akadályt ugrató lovast ábrázoló grafikát (alkotója Somogyvári Anett). Az alkotáson Dr. Tuska Péter ismerhették fel, Ben Bendegúz nevű lován. A Határőr Dózsa SE lovasa a tavalyi kiváló EB szereplése okán kapta az ajándékot Dallos Gyulától.

Kocsis Linett, Bédi Anna Luca és Mező Molli a Kiskunhalasi Lovasbandérium lovastornászai

A bálon több más díjat is átadtak az arra érdemeseknek talált lovasoknak. A Kiskunhalasi Lovasbandérium Egyesület Lovastornász Szakosztálya versenyzői közül Kocsis Linett, Bédi Anna Luca és Mező Molli kaptak díjat elmúlt évi eredményességük miatt. Díjazásban részesültek a tavalyi military országos bajnokság amatőr csapatbajnokai (Határőr Dózsa SE) Kovácsné Vetró Adrienn, Cseppentő Réka és Mezei Lívia.

A 2019-es amatőr military felnőtt magyar bajnok csapat tagjai: Kovácsné Vetró Adrienn, Cseppentő Réka és Mezei Lívia

Bandériumért emlékérmet kapott Béressy-Borbély Erika és Kun István, akik a Kiskunhalasi Lovasbandériumban végzett közösségi munkájukért kapták az elismerést. Dr. Tuska Péter válogatott lovastusa versenyzőt a többéves eredményes military szakágban elért sikereiért díjazták, különös tekintettel a 2019-es EB-n elért egyéni 46. helyezésére. A kontinens bajnokságon megbízható magyar tenyésztésű lovának, Ben Bendegúznak óriási szerepe volt, amelyet kihangsúlyoztak méltatása közben.

Béressy-Borbély Erika Bndériumért érmet kapott Waclawczyk Dariusz ezredestől, a bandérium parancsnokától

Az egész évben a Hirling József Lovasparkban felkészülő válogatott lovast, Fazekas Istvánt (Határőr Dózsa SE) a nemzetközi versenyeken és a hazai bajnokságokon elért értékes helyezései emelték a díjazottak sorába. Fazekas István esetében kiemelték a Nagy Antal tenyésztette és tulajdonában lévő Walter nevű 12 éves szürke  heréltjét, amivel a dózsás sportoló jellemzően a legjobbak közé verekedte magát 2019-ben.

Kun István a Bandériumért éremmel és oklevéllel

Virággal köszöntötte Rózsahegyi Róbert a bál háziasszonyát, Juhász Tímeát, aki évek óta kreatív díszletekkel színesíti a lovaspark eseményeit és a lovas bálokat. A legrangosabb elismerést a Hilring József életműdíjat a fogathajtó világbajnok, a puszatfogatával többszörös Guiness rekordot elérő Szegedi Gábor kapta (a címképen Fülöp Róbert polgármesterrel), aki meghatódva köszönte meg a közel 200 vendég előtt díjazását.

Fazekas Istvánnak Szotyori Nagy Kristóf szakági elnök és Juhász Tibor elnökségi tag adták át a díjat

A bálon pohárköszöntőt mondott Fülöp Róbert polgármester és biztatta a helyi lovas barátokat a további eredményes munkavégzésre. A bál zenés-táncos esttel folytatódott hajnalig a kiváló hangulatot teremtő Napos oldal zenekar kíséretében.

Juhász Tímeát a bál háziasszonyát Rózsahegyi Róbert a Kiskunhalasi Lovasbandérium SE elnöke köszöntötte virágcsokorral

A bál díjazottjaival összefoglalót láthatnak olvasóink a Halas TV keddi sporthíradójában és a szerdán megjelenő Halasi Tükör is foglalkozik az eseménnyel.

Tudósító: Kovács Iván, képek: Anda Péter