(►) Szent Erzsébet történetével ismerkedtek
Közélet

(►) Szent Erzsébet történetével ismerkedtek

Egy rövid ünnepséget tartottak a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium ebédlőjében Erzsébet nap alkalmából. Berki József iskolalelkész röviden elmondta a jelenlévő diákoknak Szent Erzsébet legendáját, majd megáldotta a kihelyezett, nemzeti színű szalaggal átkötött kenyeret.

- Szent Erzsébetre emlékeztünk a mai napon a diákokkal. Az ő szegények iránt tanúsított viselkedése, a szegény emberekbe vetett bizalma nagyon pozitív példa lehet minden mai középiskolás fiatalnak. A segítségnyújtás mindennél fontosabb napjainkban is, és az, hogy legyünk toleránsak a rászoruló embertársaink irányába. Nem szabad elmenni a beteg és szegény emberek mellett szó nélkül, hanem meg kell próbálni segíteni rajtuk a magunk módján, mint ahogyan tette ezt Erzsébet is – tudtuk meg Berki Józseftől.

A pozitív gondolatok kihirdetését követően az iskolalelkész megáldotta az ebédlőben kihelyezett, nemzeti színű szalaggal átkötött kenyeret, amit aztán egy közös ima után fel is szeltek, így a finom ebéd mellé bárki megkóstolhatta az idei Erzsébet kenyeret.