Szobafestő és ács-állványozó képzésre várnak jelentkezőket
Közélet

Szobafestő és ács-állványozó képzésre várnak jelentkezőket

Szobafestőket és ács-állványozókat szeretnének képezni. Halasi lakosok jelentkezhetnek a programra. A tanfolyam segítségével pár hónap alatt meg lehet tanulni ezeket a keresett szakmákat. Ugyanez a program az általános iskola hetedik és nyolcadik osztályának befejezésére is lehetőséget biztosít.

Nem könnyű jó szakembereket találni például, ha építkezésről, vagy akár egy szoba kifestéséről van szó. Halason és térségében is sokan szembesülnek ezzel a helyzettel. A halasi önkormányzat egy program segítségével képzéseket ajánl a város lakóinak. Olyan szakmákat lehet majd rövid időn belül, csupán négy hónap alatt elsajátítani melyekkel minden bizonnyal nem lesz gond az elhelyezkedés.

Az általános iskolai tanulmányok befejezésére, a szobafestő mázoló, valamint az ács-állványozó képzésekre kis ideig még lehet jelentkezni, de célszerű minél hamarabb jelezni a tanulási szándékot – kéri Szűcs Csaba alpolgármester. Az érdeklődőknek a Cigány Nemzetiségi Önkormányzat Tó utcai irodájánál tudnak további információkat adni, illetve itt kell jelentkezni a programra. Érdeklődni lehet a 77/528-066-as telefonszámon is.