Szociális munka napja, kitüntetésekkel (Galéria)
Közélet

Szociális munka napja, kitüntetésekkel (Galéria)

Az egyik legnehezebb, de egyben legszebb hivatás másokon segíteni. A szociális munka napja alkalmából hétfő délután ünnepségre várták az ágazat dolgozóit a halasi Tiszti Klubba. Az eseményen hárman vehették át a Kiskunhalas Város Szociális Ellátásáért díjat, de most adták át a Gép Károlyné díjat is. (Címképünkön Kátainé Péter Szabó Éva veszi át a díjat Fülöp Róbert polgármestertől.)

Halas és a kistérség települései együtt ünnepelték a szociális területen dolgozókat. A szociális munkások segítséget, ápolást, törődést adnak a gondjukra bízott embereknek, de pár jó szónak is óriási ereje van. A város és a kistérség településeinek nevében Fülöp Róbert polgármester köszöntötte ennek a nehéz szakterületnek a dolgozóit. Mint mondta: megsüvegelendő az, amit tesznek a rájuk bízott emberekért. A polgármester beszélt arról is, hogy az önkormányzatok próbálják javítani a munkafeltételeket, ezért adnak be pályázatokat. Több beruházás megvalósult már, míg több még csak terv és nyertes pályázatra vár.

Az Alapfokú Művészeti Iskola növendékei zenével kedveskedtek az ünnepelteknek, és ezen az eseményen adták át a Kiskunhalas Város Szociális Ellátásáért díjakat is. Kimagasló munkája elismeréseként városi díjat vehetett át Vakuláné Vilmos Erika a Szociális Szolgáltató Központ házigondozója. Ő 16 éve nap, mint nap meglátogatja a gondjára bízott idős embereket. Kiskunhalas Város Szociális ellátásáért díjat vehetett át Lasanczné Bíró Jolán a Támogatói Szolgálat vezetője is. A harmadik városi kitüntetést pedig Kátainé Péter Szabó Éva a Pszichiátriai Betegek Otthonának ápolója kapta. Mindhárman elmondták: örülnek az elismerésnek, annak, hogy rájuk gondoltak és kiemelték, hogy mindehhez a jó kollégák is kellettek.

Minden évben ezen az ünnepségen adják át a Gép Károlyné emlékére alapított díjat is. A kitüntetett személyéről a Kistérségi Társulási Tanács hoz döntést. Idén a Tompai Idősek Otthonának vezetőjét Morvainé Szigeti Zsanettet részesítették ilyen elismerésben. Mint kiderült, ő maga is dolgozott Gép Károlynéval és ma is példaként tekint rá. A legendás intézményvezető lánya, Gép Anikó gratulált a díjazottnak és elmondta, hálás azért, hogy ez a díj ápolja édesanyja emlékét, őrzi a munkásságát. Részletek az esti híradóban és a szerdai Halasi Tükörben. 

Fotók: Anda Péter