Szűcs Károly emlékkör
Közélet

Szűcs Károly emlékkör

A hétfőn váratlanul elhunyt Szűcs Károly művészettörténész, fotós, publicista emlékére szervezett kerékpározást a Király Gábor vezette Halasi Bringabarát Klub péntek este. A tiszteletkörön több mint harminc fő vett részt. A városon végigvezető menetvonal a 67 éves korában elhunyt bringás társ házánál mécses gyújtással ért véget.

Király Gábor, a Halasi Bringabarát Klub elnöke, az egyesület tagjaival közösen szervezett péntek este kerékpáros menetet Szűcs Károlyra emlékezve. A halasi bringások az egyik jellemző kerékpártúra kiinduló helytől, a vasútállomástól indultak a városon át az egykori klubtárs lakásának udvaráig. Ott némán emlékeztek Szűcs Károlyra és mécseseket helyeztek el a házfal mentén.

Szűcs Károlyra emlékezve helyzetek el mécseseket lakása falánál a Halasi Bringabarát Klub résztvevő tagjai

Király Gábor elmondta, hogy az elismert fotós, művészettörténész és publicista lelkes amatőr kerékpárosként vett részt a klub mindennapi tevékenységben. Ebben megtalálta magának azt a plusz örömöt, ami számunkra különös értéket hordozott, a túrák fotózását. Nagyon összenőtt az egyesület történetével, hiszen különleges látószögekből megörökített képein keresztül élményszerű érzéseket keltett a túrafotókat nézegető emberekből, legyen az közülünk való vagy külsős szemlélő. Lelkiismeretünk tartozott ezzel a körrel Karcsinak. Hiányzik a jelenléte, a barátsága, az építő kritikái és természetesen a képei - tájékoztatott a kerékpármenetet szervező Király Gábor.

A klubvezetőtől azt is megtudta szerkesztőségünk, hogy Szűcs Károlyt 2019. július 25-én, csütörtökön, 14 órai kezdettel helyezik végső nyugalomra Kiskunhalason, az Új Református Temetőben.

Fotók: Király Gábor