Szüreti menet táncosokkal, mustosztással
Közélet

Szüreti menet táncosokkal, mustosztással

A Szüreti Fesztivál leglátványosabb és legjobban vár programja minden évben a felvonulás. A menet szombaton 13 órakor indult a Hősök ligetétől és a Kossuth-Köztársaság-Városháza utcán át érkezett be a Bethlen Gábor térre.

enet közben három helyen állnak meg a felvonulók. A Kossuth utca közepén a muskátlis háznál, a Jósika-Árpád utcai kereszteződésnél, illetve bent a főtéren, ezeken a helyeken egy kis ízelítőt is adtak táncaikból. A menetet az utak mentén sokan nézték végig. És sokan kóstolgatták a kocsikról osztogatott mustot.

Menet közben három helyen állnak meg a felvonulók. A Kossuth utca közepén a muskátlis háznál, a Jósika-Árpád utcai kereszteződésnél, illetve bent a főtéren, ezeken a helyeken egy kis ízelítőt is adtak táncaikból. A menetet az utak mentén sokan nézték végig. És sokan kóstolgatták a kocsikról osztogatott mustot.

Vasárnapra is jut egy menet, a technikai. Délután 14 órakor a vasútállomástól indul a kerékpárok, motorok, veterán járművek, traktorok felvonulása. A menet a főtérre érkezik majd be.