Tájékoztató a városi útfelújításokról
Közélet

Tájékoztató a városi útfelújításokról

Jelenleg is zajlik a Szent Imre utca és a Szabadkai út felújítása, a város pedig a napokban értesült arról, hogy a Szentháromság tér rendezéséhez 30 millió forrást nyert el. A városháza most közleményt adott ki a beruházásokkal kapcsolatban, amelyből kiderül, hogy várhatóan mikor fejeződnek be a munkálatok.

- Kiskunhalas Város Önkormányzatának kiemelt célja a városunkban található utak rendszerszintű felújítása és építése. Emiatt az előző ciklusban minimum egy gyűjtőút évente történő felújítását határoztuk meg, illetve bevezettük a lakossági útépítési programot. A gyűjtőutak felújításának egyik fontos, azonban összetett állomása a Szabadkai út, Szentháromság tér és Szent Imre utca környezete, amelyhez szorosan kapcsolódik az Árpád utca is. Mind a négy szakasz esetében elkészültek a tervezési munkálatok, amely alapján a felújítás menetére 3 ütem került meghatározásra- olvasható a városházi közleményben. 

Az utolsó munkafázisok zajlanak a Szent Imre utcában

A tájékoztató arra is kitért, hogy az  első ütem során, amely jelenleg is zajlik a Szabadkai út és Szent Imre utca burkolata újul meg. Ennek kapcsán a kivitelezés az utolsó fázisban van. Sajnálatosan a projektet több előre nem látott tényező is nehezítette. Azonban már mindkét munkaterület esetében a konkrét útpálya felépítése folyik, miután a szükséges vízhálózati munkálatok és a csapadékvíz elvezető rendszerek kiépültek. A várható befejezés dátuma: 2019. november vége. Addig is kérik az érintettek szíves megértését és türelmét.

A Szabadkai út is hamarosan elkészül

A közleményből kiderült, hogy mikor lesz a további két ütem megvalósítása. - A második ütemre terveink szerint a 2020-as évben kerül sor, ennek keretében a Szentháromság tér környezete újul majd meg. Ehhez kapcsolódóan önkormányzatunk a napokban értesült arról, hogy a projektet a Belügyminisztérium az önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatásának keretében 30 millió forint vissza nem terítendő támogatásban részesíti. A harmadik ütem az Árpád utca burkolatjavítását foglalja magában,a melyre a költségvetésünk függvényében kerül majd sor, legkésőbb a 2021-es évben- derült ki a kommünikéből.

Fotók: Jáger Levente