Bibós emlékpark létrehozását tervezik
Közélet

Bibós emlékpark létrehozását tervezik

Bibós emlékpark létrehozásának gondolata merült fel a közelmúltban annak a kapcsán, hogy a gimnázium idén ünnepli fennálásának negyedszázados évfordulóját. Már megkezdődött a támogatók gyűjtése- derült ki egy közösségi oldalon tett bejegyzésből

- A kiskunhalasi Bibó István Gimnázium 2020 -ban ünnepli alapításának 25. évfordulóját. Mi közösen dolgoztunk azért, hogy a gimnázium jó hírnevét megalapozzuk. Most az ünnep alkalmával is szeretném, ha összefognánk egy  „Bibós Emlékpark" létrehozásában. Az emlékpark a gimnázium, a tenisz pálya, a Babtista Templom és a Dong -éri csatorna által határolt területen fog létrejönni. A területet az önkormányzat rendelkezésünkre bocsájtotta, az elképzelés 2021 tavaszán valósul meg a reményeim szerint- írta a közösségi oldalon Modok Balázsné, az iskola nyugalmazott pedagógusa. 

A bejegyzésből kiderült az is, hogy első lépés a terület előkészítése lesz, ezt követően kerülhet sor a faültetésre. A tervek szerint ezen a helyen állítanának majd emléket a volt bibós tanároknak. Támogatókra van szükség az ötlet megvalósulásához,, már egy bankszámla is rendelkezésre áll. Aki teheti, az a támogatásra szánt összeget a 1177303000909277 számú bankszámlára fizetheti be, amely Modok Balázsné névre van bejegyezve, és a megjegyzés  „Bibós Emlékpark" kell legyen.

A tanárnő hozzátette: a  beérkező támogatásokról egy emlékkönyvben számolnak el, E mellett havonta nyilvánosságra hozza beérkező támogatásokat. Akinek kérdése van, az keresse Modok Balázsnét a  modoknejutka@outlook.com e-mail címen.

Drónfotó: Csóti Gábor