Tánc, zene, beszélgetés (galéria)
Közélet

Tánc, zene, beszélgetés (galéria)

A Forrás-Új Tükör Klub szeptember 15-i estjén Juhász Ágnes volt a vendég. A Studio 2000 TSE művészeti vezetője a tánc iránti vonzalmáról, a kezdetekről, pályája alakulásáról, a műfaj előnyeiről és kihívásairól is beszélt a közönségnek. A Közösségek Háza színpadán Szabó Ádám és Csofcsics Csenge tartott bemutatót a programot színesítve. Cha-cha, rumba és jive szerepelt a táncrendben. 

A Forrás-Új Tükör Klub házigazdája ezúttal is Király Gábor volt a rendezvényt szervező Halasi Média és Kultúra Nonprofit Szolgáltató Kft. képviseletében. Ő vezette a beszélgetést Juhász Ágnes pályája főbb állomásait bemutatva. - Az elején még nem volt nagy célom a tánccal. Igazából az vitt felé, hogy színes életre vágytam. Lelkes voltam, utaztunk, versenyekre jártunk a ’80-as évektől. Ha jól emlékszem, Budapesten voltunk először. Mi, táncosok az eredmények alapján kapunk pontokat. Két párral léptem parkettre: Kónya Péterrel és Tóth Szilárddal, akit megkedveltem, és velem maradt, 2000-ben össze is házasodtunk – tudtuk meg Ágitól. 

Szeretettel és tisztelettel gondol egykori tanáraira, akik segítették az útját. Modern társas tánc szakon elvégezte a Táncművészeti Főiskolát. Részt vett mesterképzésben. Az év edzőjének is megválasztották. Tóth Szilárddal két magyar bajnoki döntős helyezése volt, ezen kívül profi latintánc-bajnok. Most már ő is tapasztalt pedagógus, aki sok diákot oktatott, és oktat. Pontozóbíróként versenyeken szokott zsűrizni határon innen és túl. 

- Elhivatottság, akarat, szenvedély kell a sikeres táncos élethez. A versenyeztetés a szívünk csücske – fogalmazott Juhász Ágnes. A mondatokon túl archív felvételek formájában is megjelent a táncos pálya. Felidéztek történeteket, három évtizedet felölelve jutva el a jelenig. 

A Forrás-Új Tükör Klubban Ágiék tanítványai közül ketten bemutatóztak. Szabó Ádám és Csofcsics Csenge cha-cha, rumba és jive táncokkal lépett közönség elé. Mindketten napi szinten edzenek, és nagy céljaik vannak. További részletek a Halasi Tükör hetilap szeptember 23-i számában.