Tanszereket gyűjtenek rászorulóknak
Közélet

Tanszereket gyűjtenek rászorulóknak

Nem baj, ha nem a legdivatosabb, de másnak még örömet okozhat és hasznos lehet. Halason a Szociális Szolgáltató Központ Család- és Gyermekjóléti Szolgálata az előző évek gyakorlatához hasonlóan idén is elindította a tanszergyűjtési akcióját. A Thúry József utcai központnál lehet leadni a rászoruló fiatalok tanévkezdésére szánt tanszereket, írószereket, táskákat, tornazsákokat.

Kár lenne kidobni a kimaradt, vagy már feleslegessé vált, de még használható ceruzákat, tollakat, vonalzókat, füzeteket és egyéb tanszereket, hiszen mások számára még igen hasznosak lehetnek.

Idén is elindítjuk a Tanszer Gyűjtési akciónkat, melyben használt vagy feleslegessé vált táskát, tolltartót, tornazsákot, megmaradt tanszereket gyűjtünk rászoruló családoknak – ezzel a felhívással fordul a lakosság felé a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat.

Olyan iskolások kapják majd a felajánlott tanszereket, akik nehezebb anyagi körülmények között élnek és a szüleik nem engedhetik meg, hogy új táskákat, tolltartókat vegyenek a gyermeküknek. Nem baj, ha nem a legdivatosabbak a felajánlott tanszerek, ám legyenek szép, használható állapotban – kérik a szervezők.

A segítségül szánt tanszereket a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat Thúry József utca 6 szám alatti irodájában lehet leadni hétköznapokon nyitva tartási időben, illetve a 77/423-290, vagy a 434-448-as telefonszámon lehet érdeklődni.