Tapasztalatcsere szülőkkel, szakemberekkel
Közélet

Tapasztalatcsere szülőkkel, szakemberekkel

Néhány hete kezdte meg működését a Martonosi Pál Városi Könyvtárban a Kerekerdő Baba-Mama Klub. Vezetője, Csabankó Kitti maga is kisgyermekes anyuka, célja pedig az volt, hogy hétről-hétre a lehető legtöbb szülőt, nagyszülőt meg tudjon szólítani az érdekes témákkal.

- Kilenc hónapja született meg a kisbabánk. Anyukaként jól tudom, hogy a babával való foglalkozás gyönyörűsége mellet egy idő után milyen unalmas és monoton tud lenni az otthonlét. Először saját nappalinkba hívtam meg anyukákat, de egy idő után már nem fértünk el nálunk. Mivel édesanyám könyvtáros, adta magát a lehetőség, hogy itt rendezzük meg minden héten a babás-mamás találkozóinkat – beszélt a részletekről a klub alapítója.

Csabankó Kitti és kisfia

A beszélgetés és tapasztalatcsere mellett igyekeznek olyan hasznos információk átadására is törekedni a szervezők, amik valamennyi kisgyerekes szülőt, családot érinthetnek.

Ezúttal a helyszínen lévő anyukák, apukák, nagyszülők a babák részére történő elsősegélynyújtás fontos lépéseivel ismerkedhettek Benedek József mentőtiszt jóvoltából. Az előadás és a bemutató sok olyan témakört érintett, amire a mindennapok során nagy szükségük lehet a szülőknek.

- Mi, mint kezdő szülők értelem szerűen, nem rendelkezhetünk még semmilyen releváns tapasztalattal ezen a téren és bár igaz, hogy a közösségi oldalakról és az internetről sok információhoz hozzá lehet jutni, de úgy gondolom, hogy az elsődleges információforrás az mégis az, amikor egymás között meg tudjuk beszélni a dolgokat – mondta Szamosfalvi Imre.

A babaklub szerdán délelőttönként várja az érdeklődőket a Martonosi Pál Városi Könyvtárban. A belépés minden alkalommal ingyenes.