Táskagyűjtő akció: együtt dobbanó bibós szívek (galéria)
Közélet

Táskagyűjtő akció: együtt dobbanó bibós szívek (galéria)

Egy országos példa láttán, Kovács Erika tanárnő ötlete és kezdeményezése nyomán indult el az a táskagyűjtő akció a Bibó István Gimnáziumban, amely pénteken ért véget és az összefogás szép példáját mutatta. Diákok, tanárok, szülők cselekedtek, hihetetlen empátiakészségről téve tanúbizonyságot.

- Tanárok és diákok együtt gyűjtenek rászoruló nőknek egy táskába összecsomagolva alapvető női higiéniás és fehérnemű csomagot. A kampány után ezek családokkal foglalkozó szakembereken, szervezeteken keresztül kiskunhalasi és környékbeli asszonyokhoz, lányokhoz kerülnek, akik nehéz anyagi körülmények között élnek, de természetesen ebben a helyzetben is szeretnék megőrizni a méltóságukat és nőiségüket, amiben a táskáitok nagyon sokat tudnak segíteni. Ami számunkra természetes, nekik sokszor elérhetetlen- ez a felhívás volt olvasható néhány héttel ezelőtt a Bibó István Gimnázium közösségi oldalán. Az intézmény diákjai, tanárai, a szülői közösség megmozdult és az akció szép eredménnyel zárult.

Az ötlet Kovács Erika tanárnőé, aki szerint a kezdeményezésnek közösségépítő szerepe is volt, e mellett szociális érzékenységet erősített a résztvevőkben. A Bibó István Gimnáziumban jól fogadták ezt, egymás után érkeztek a felajánlások. Csorba Imre igazgató úgy véli, az iskola már korábban is megmutatta, hogy érzékeny a jótékonysági akciókra. Az intézményvezető elmondta, hogy megvannak a partnerszervezetek, amelyek kiskunhalasi rászorulóknak adják majd át az összegyűjtött táskákat, tisztálkodási, szépészeti szereket. (Részletek a 19 órakor kezdődő híradóban.)