(►) Tekó Airlines, Rákóczirkusz, egyiptomi tánc és a Szívkirálynő katonái a szalagavatón (galéria)
Közélet

(►) Tekó Airlines, Rákóczirkusz, egyiptomi tánc és a Szívkirálynő katonái a szalagavatón (galéria)

A füst, különleges produkció és persze a helyzethez illő komolyság is jelen volt a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium szalagavatóján. A végzősök hetek óta készültek erre a két órányi,  de néhány pillanatnak tűnő estére, amikor kamaszkoruk egyik fejezete zárult. A jó hangulatról a Tekó Airlines, a Rákóczirkusz,  az egyiptomi tánc és a Szívkirálynő katonasága gondoskodott.

Teljesen megteltek a Dékáni Árpád Sportcsarnok lelátói pénteken kora este, amikor a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium szalagavatója volt. A társak nevében Pintér Xavér búcsúzott a végzősöktől, majd Téglás László igazgató látta el megszívlelendő gondolatokkal őket.  Száztizenhat diák egy közös dallal is zárta kamaszkorának egyik fejezetét, hogy aztán az osztályfőnökök feltűzhessék ruhájukra a tizenkettedikesek jelképét. Elsőként a 12. d (osztályfőnök: Sós Erika, Boldog Tamás), majd a 12.c (osztályfőnök: Sütőné Mohos Anita), a 12.b (osztályfőnök: Szűcs-Tisza Anett, Bálintné Parrag Szilvia) és a 12.a (osztályfőnök: Berencsi Beáta) kapta meg a szalagot. 

Az est folytatásában aztán következhettek az osztálytáncok, amelyekre az elmúlt hetekben sokat készültek a diákok. A Tekó Airlines a 12.c osztály Kubába tartó kalandos utazásán kezdte működését. Míg osztályfőnökünknek azon járt az esze, hogy hogyan tudná fejünkbe verni a kubai rakétaválság tényeit, a diákok ezen az estén megpróbálták valóra váltani álmait. A produkció nagy tapsot kapott. 

A 12 d. a Rákóczi Tekóföldi cirkuszát jelenítette meg, amely az örök móka és tudás birodalmából érkezett. A világ legboldogabb és édesen is SÓS cirkusza először járt ezen a porondon, de ez nem látszott a produkción, amely nagy sikert aratott. 

A piramisok leomlottak és azóta is súlyos csapások érik Egyiptom népét, amit a mai napig sem tudtak feloldani.  Most a 12. b osztály tanulóin volt a sor, hogy ismét megpróbálják elnyerni Isteneik bizalmát, ezzel lehetőséget adva népük örök virágzására. A táncukkal biztosan elnyerték az égiek bocsánatát.

A Szívkirálynő katonái, vagyis a 12. a közössége egy különleges világba vitte a nézőket. A nagyvilágban létezik egy álombéli hely, ahol a számok és a kártyák királynője szeretett alattvalóival éli mindennapjait.  A taps itt sem maradt el, a táncukkal jó lapokat húztak.

A taps itt sem maradt el. Míg az osztályok felkészültek az évfolyamtáncra, addig a Studio 2000 TSE táncospárjai (Dubai Dóra-Reznák Zsolt, Horváth Liza-Papp Gergő) szórakoztatták, Fekete Patrik remek gitárjátéka, valamint Fehér Máté éneke tette még emlékezetesebbé a szalagavatót. Az évfolyamtánc keringő volt, amely látványos koreográfiával zárta az est programját. 

Fotók: Anda Péter

Videó: Csóti Gábor