Tekós díjeső
Közélet

Tekós díjeső

Sikeres tanévet zárt a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium, az ott tanuló diákok számos megyei és országos versenyen vettek részt, ahonnan érmekkel, oklevelekkel tértek haza.

A legrangosabb eredménnyel Nagy Péter Dániel büszkélkedhet, aki az országos első helyet szerezte meg a Zrínyi Ilona Matematikaversenyen. A Bács-Kiskun megyei fordulóban Péteren kívül még két további tekós diák, Szabó Kitti és Pető Patrik is szép eredményt ért el.

A Szakács Jenő megyei fizikaversenyen a gimnázium tanulói közül Haskó János Dominik és Szabó Kitti 3. helyezést értek el. Az Édes anyanyelvünk nyelvhasználati verseny Bács-Kiskun megyei fordulójában szereplő tanulók közül szakgimnáziumi kategóriában 1. helyen végzett László Ákos, 2 helyen pedig Horváth Fanni.

Nagy Péter Dániel, felkészítője: Hegedűsné Solymosi Ildikó és Téglás László igazgató

A szakképzős évfolyamon tanuló tekósok megmérették magukat az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyek döntőiben. A CAD-CAM informatikus tanulók közül Tóth Gergő volt a legsikeresebb. A Budapesten megrendezett versenyen elért eredmények alapján a szakmai bizonyítványába jeles érdemjegy került. A Mezőgazdasági technikus tanulók közül Kristóf Tamás képviselte az iskolát. A döntőben az országos 15. helyezést szerezte meg.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium hirdette meg az ÁSZÉV országos tanulmányi versenyeit a szakgimnáziumok tizenkettedikes tanulói számára. Az elődöntőn Mezőgazdaság ismeretekből 10 tanuló vett rész, akik közül az országos döntőbe jutott Fazekas Dóra, Karsai Fanni és Rencsár Ronald. Amennyiben ők a felsőoktatásban szakirányban kívánnak továbbtanulni, akkor többletpontokat fognak kapni versenyeredményük miatt.

Közgazdaság ismeretekből 15 tanuló vett rész az iskolában megrendezett fordulóban, közülük Horpáczi Erik bejutott az országos döntőbe, ahol a 24. helyezést ért el. Ezzel az eredménnyel Erik 25 többletponthoz jutott szakirányú továbbtanulása esetén.

A címképen szereplők névosra: Horvát Fanni, László Ákos, Haskó János Dominik, Szabó Kitti, Tóth Gergő, alsó sor: Horpáczi Erik, Fazekas Dóra, Karsai Fanni, Rencsár Ronald