Tervek a kórházi parkolóbővítésre
Közélet

Tervek a kórházi parkolóbővítésre

Egy jelenleg kihasználatlan terület átalakítása jelenthetne megoldást a parkolási gondokra a Kiskunhalasi Semmelweis Kórháznál. Az intézmény körül gyorsan megtelnek a szabályos várakozóhelyek, így sokan kénytelenek a padkákon, a zöldfelületeken parkolni.

A Kiskunhalasi Semmelweis Kórház a térség 150.000 lakosának egészségügyi ellátását végzi. A hét szinte minden napján nagyszámú beteg és látogató érkezik ide. A sofőrök igyekeznek a kórház közelében megállni, ám ez nem mindig sikerül. A parkolóhelyek már a reggeli órákban megtelnek, így kénytelenek a környező zöldfelületeken várakozni. Az autók gyakran a Csetényi park bejáratánál lévő buszfordulót is leszűkítik, nem kis bosszúságot okozva a buszsofőröknek. 

Dr. Szepesvári Szabolcs főigazgató szerint a Tüdőgondozó és a Fertőző Osztály épülete közötti jelenleg kihasználatlan terület átalakítása jelenthetné a megoldást a parkolási gondokra. A szándék meg van, ám a becsült 50-60 millió forintos költség előteremtése még hátra van. A főigazgató hozzátette, ha lesz is parkoló, minden bizonnyal fizetős lenne. További részletek 19 órakor a Halas Televízió Híradójában.