Testvértelepülési találkozó a városházán
Közélet

Testvértelepülési találkozó a városházán

Sok hivatalos vendég érkezett a Halasi Szüreti Fesztiválra. Hat tesvértelepülés küldött delegációkat. A halasi városvezetés és a képviselő-testület szombat délben a városháza dísztermében fogadta a polgármestereket, alpolgármestereket és a delegációk többi tagját.

Fülöp Róbert polgármester elmondta: örül, hogy ilyen sokan elfogadták a meghívást és megtisztelik jelenlétükkel a fesztivált. A vendégek a városházi fogadást követően részt vesznek a különböző programokon, de közben dolgoznak a partneri kapcsolatok további erősítésén is.

Húzsvár Ervin a Magyarkanizsáról érkezett mezőgazdasággal és gazdasággal megbízott tanácstag a Halasmédiának elmondta: Halas és Magyarkanizsa a sport és a kultúra terén már remekül együttműködik, viszont most a gazdasági kapcsolatok erősítését tűzték ki célul. Magyarkanizsa mezőgazdasága például a fűszerpaprika és a szárított zöldségek terén jár élen – fűzte hozzá. Azon lesznek, hogy a két település vállalkozói minél több területen együtt tudjanak működni, már voltak erre irányuló fórumok melyek segítségével pár üzleti kapcsolat már elindult – tette hozzá.

Hozzászólás (0)