Tízmilliós közműfejlesztés a Szegedi úton
Közélet

Tízmilliós közműfejlesztés a Szegedi úton

Évtizedes problémát old meg Kiskunhalas önkormányzata, lecserélik a Szegedi úton lévő szennyvízátemelő rendszert. A munkálatokat a Kiskunvíz Kft. végzi el. A fejlesztésnek köszönhetően a megnövekedett igényeket kiszolgáló rendszer működik majd a térségben.

A volt Gábor Áron Laktanya előtti területen, a kövesút mellett lett évtizedekkel korábban kialakítva egy szennyvízátemelő rendszer. Ez a laktanya bezárását követően nem működött, most a női börtön valamint a mobil járványkórház beindításával újra üzembe kellett állítani. Az elmúlt időszakban kiderült, hogy a kapacitása már messze nem elegendő. A helyzetet az is nehezíti, hogy gyakran kerül a szennyvízhálózatba idegen anyag, rongyok, lepedődarabok, ezek rátekerednek a szivattyúra és műszaki problémákat okoznak.

Fülöp Róbert polgármester  a ma délelőtti műszaki bejáráson elmondta- Kiskunhalas fejlődik, működik, munkahelyek létesülnek, az infrastruktúrának követnie kell mindezt. A Kiskunvíz Kft-t bízta meg az önkormányzat a hálózat fejlesztésével, így megfelelő kapacitással rendelkezik majd a hálózat, ki tudja szolgálni a börtön, a járványkórház valamint a tervezett ipari park szennyvízigényeit is.  Mátyus Zoltán a kivitelező Kiskunvíz ügyvezetője úgy gondolja, a nagyteljesítményű átemelők telepítése, a korábbi berendezések kiemelését, és az ideiglenes hálózat elbontását követően fejeződik be. Munkatársai azon dolgoznak, hogy ez mihamarabb megtörténhessen.
További részletek 19 órakor a Híradóban!