Több száz diák a Szakmák Matinéján (galéria)
Közélet

Több száz diák a Szakmák Matinéján (galéria)

Több száz kiskunhalasi és tompai diákot invitált meg rendezvényére a KSZC Dékáni Árpád Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája. A Szakmák Matinéján a felső tagozatosok megismerkedhettek az intézmény valamennyi képzésével, érdekes, interaktív bemutatókon láthatták, hogy mire is számíthatnak, ha ezt a középiskolát választják a továbtanuláskor.

Sokszínű a képzés a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Szakgimnáziumában és Szakközépiskolájában. Ezt próbálták bemutatni a potenciális tanulóiknak pénteken délelőtt az intézmény sportcsarnokában. A Szakmák Matinéjára célirányosan hívták meg a halasi és tompai, továbtanulás előtt álló diákokat. Több százan népesítették meg a lelátókat, majd a küzdőteret is, ahol valamennyi szakmacsoport képviseltette magát. Molnár Nándor igazgató azt mondta, céljuk az volt, hogy minél többet mutassanak meg az iskolában folyó sokoldalú szakképzésből. A vendégeknek kis műsorral is kedveskedtek a diákok, majd elérkezett az a pillanat, amikor szabadon nézelődhettek, érdeklődhettek.

Sminkeléssel, fodrászkodással, a legújabb trendi frizurákkal ismerkedhettek meg az érdeklődők a szépészeti szakmacsoportnál. Nagy volt az érdeklődés a rendészeti képzés iránt is, ott a rendőrség, a honvédség és a tűzoltóság képviselői válaszoltak a gyermekek kérdéseire. Természetesen a kipróbálhatták az ott lévő eszközöket is. Népszerű volt az egészségügyi részleg is, ott egy sertésszívet is felboncolhattak a legbátrabbak. Műsebek is készültek, és bemutatták a csecsemőápolás alapjait is. Volt, aki az újraélesztés fogásaival ismerkedtek meg. A diákok rengeteg élménnyel, tapasztalattal vérteződhettek fel, amelyek talán könnyíthetnek majd a továbbtanulási dilemmáikon. (Részletek a 19 órakor kezdődő híradóban.)