Töklámpást faragtak a bibósok
Közélet

Töklámpást faragtak a bibósok

Bár már túl vagyunk a halloween ünnepkörön, a Bibó-gimnázium diákjai most döntöttek úgy, hogy közösen készítenek el néhány rémisztő vagy éppen humoros töklámpást. A kezdeményezés a résztvevők számát látva remekül sikerült, biztosan lesz folytatása a gimnáziumban.

Narancssárga halloween tökök borították a minap a Bibó István Gimnázium auláját. Az iskolában tökfaragó napot rendeztek a fiatalok legnagyobb örömére.

- A diákönkormányzatunk találta ki, hogy tökfaragóversenyt hirdessünk a gimis osztályok között. A szervező fiataloké az érdem, hiszen berendezték a helyszínt, beszereztek minden szükséges eszközt, sőt még a tököket is ők hozatták ide, az iskolába. Nagyon jó ez a program, hiszen a munkafolyamat segíti a kreativitás fejlesztését, a csapattagok pedig remekül össze tudnak dolgozni, mindenki vigyáz a másik testi épségére, emellett pedig jól szórakoznak. Igazi közösségépítő rendezvény a mai – fejezte ki örömét Édes Anna pedagógus.

A programon résztvevő fiatalok nagyon várták a tökfaragóversnyt. Véleményük szerint tököt faragni gyakorlatilag bármikor lehet, nem kell ezt az év egy adott szakába „beleszorítani”.

- Általában a tökfaragás teljesen összekapcsolódik a halloweennel az emberek fejében. Szerintem ez nem kell, hogy így legyen. Egész ősszel be lehet szerezni különféle dísztököket, így akármikor kést ragadhatunk, hogy megvalósítsuk ötleteinket. Mi már jó előre kigondoltuk, hogy milyen motívumokat faragunk majd a saját növényünkre. Sok tehetséges diák jár a Bibóba, ez látszik a mostani alkotásokon is. Biztosan szép lesz, ha mindegyikbe mécses kerül, és egyszerre világítanak majd az aulában – mondta Timi, az egyik diákcsapat tagja.