Tömegközlekedés az ünnepek idején
Közélet

Tömegközlekedés az ünnepek idején

Az év végi ünnepek idején sokan kelnek útnak és sokan a tömegközlekedést választják. A busz és a vonatjáratok is igazodnak az ünnepekhez, vagyis változnak a menetrendek a hétköznapokhoz képest. Aki tudja annak célszerű előre megváltania a jegyét, illetve tájékozódni az indulási, érkezési időpontokról.

A kiskunhalasi helyi buszjáratok 23-án, hétfőn könnyített menetrend szerint közlekednek, keddtől péntekig viszont nem jár a helyi busz egyik vonalon sem. Szombaton már a megszokott szombati rend szerint közlekednek a járatok.

A Volánbuszok az alábbi rend szerint járnak az elkövetkező napokban: 24-én szabadnap, 25-én és 26-án munkaszüneti nap, 27-én szabadnapi menetrend alapján.

Karácsonykor és év végén változik a vonatok közlekedési rendje is. Megnövekszik az utasforgalom, ezért a menetjegyek vásárlásáról érdemes időben gondoskodni – áll a vasúttársaság tájékoztatójában. December 23-án a pénteki, 24-én a szombati, 25-től 28-ig az ünnepnapi, 29-én a vasárnapi közlekedési rend szerint járnak a vonatok – közölte a MÁV.