Tűzbe vetették a rossz dolgokat
Közélet

Tűzbe vetették a rossz dolgokat

Évek óta visszatérő hagyomány, hogy a Bibó István Gimnázium diákjai és pedagógusai kivonulnak a szabadba, ahol aztán egy nagy máglya meggyújtásával búcsúztatják el a telet. Idén a diákok papírra írták azokat a sérelmeket, amiktől meg szerettek volna szabadulni a tanév második felében.

- Fontosnak tartjuk a hagyományőrzést a Bibó István Gimnáziumban. A máglyagyújtással való télűzés hosszú időre nyúlik vissza Magyarországon, ezt elevenítjük fel ilyenkor. A fiatalok leírták kívánságaikat, sérelmeiket, s abban bíznak, hogy a tűzbe dobás után, ezen kívánságaik mind teljesülnek is. A pedagógusoknak, diákoknak ez az időszak az első félév lezárását is jelenti, mi is értékeljük a mai napon, kinek hogy sikerült az előző néhány hónap. Büszkén mondhatom, hogy összességében erős félévet zártunk le – osztotta meg gondolatait Csorba Imre igazgató.

Mint megtudtuk, nem csak sérelmeket, hanem kívánságokat és fogadalmakat is felírtak a tűzbe dobott cetlikre a diákok. Voltak, akik titkolták vágyaikat, másik viszont örömmel megosztották velünk, mit is írtak fel a papírdarabokra.

- Bár tanulmányi szempontból nem volt rossz az első félévem, de szeretném, ha az évvégi bizonyítványom még ettől is jobb lenne, éppen ezért én ezzel kapcsolatban írtam fogadalmat a cetlimre. Végzősök vagyunk, így a legtöbben azt is szeretnénk, hogy a gimnáziumi éveink lezárulta után se feledkezzünk meg egymásról, s tartsuk majd felnőtt korunkban is a kapcsolatot mostani osztálytársainkkal – árulta el Bárány Bella.

A kívánságok tűzbedobása után egy gasztromeglepetés várt a fiatalokra. Az iskola ebédlőjében a szülői munkaközösség jóvoltából forró teát és frissen sütött lángost lehetett kóstolni.