Úgy élvezem én a strandot! (galéria)
Közélet

Úgy élvezem én a strandot! (galéria)

A vakáció beköszöntére időzítette a szabadtéri szezon nyitását a kiskunhalasi strand. A májusi esőzések miatt csúsztak ugyan a karbantartási munkálatok, de a tanév utolsó napjára, mikor a Bibó István Gimnázium diákjai és tanárai látogattak ki a fürdőbe, szinte mindennel elkészültek. Hugyecz Sándor ügyvezetőtől megtudtuk, hogy a közelmúltban megújult a kemping is.

Több száz diák és tanár népesítette meg az utolsó tanítási napon a kiskunhalasi strandot. Évek óta hagyomány, hogy valamelyik helyi iskola veszi igénybe a fürdő szolgáltatásait. Ezúttal a Bibó István Gimnázium volt soron, itt tartotta az intézmény a tanévzáró összejövetelét. A lányok és fiúk leginkább a medencékben hűsöltek, úsztak, ugráltak a rajtkövekről, volt, aki a sportolást választotta. A homokos foci- és röplabdapályát egyébként a strand vendégei egész nyáron használhatják majd.

Persze a bibósok mellett számtalan látogatót kicsábított a kánikulai meleg a halasi fürdőbe. Megtelt a szabadtéri termálvizes kiülő is, ahol beszélgetéssel ütötték agyon az időt. Az úszómedencét is sokan használták, mint megtudtuk, többen vidékről érkeztek és elismeréssel szóltak a helyi gyógyvíz hatásairól. Hugyecz Sándor, a strandot üzemeltető HalasThermál Kft. ügyvezetője elmondta, a tanév utolsó napjára időzítették a szabadtéri idény kezdetét. A májusi csapadékos időjárás miatt csúsztak a karbantartási munkálatok. Mostantól viszont szabadon lehet használni a kinti medencéket is. Szépen megtelt a kemping is vendégekkel, újdonság, hogy kicserélték a létesítmény kerítését, valamint új közösségi teret alakítottak ki.

Közben megjelent a kiskunhalasi termálfürdő beruházásának tervezői közbeszerzése. Az átfogó fejlesztésben a régi Halasthermál Gyógyfürdőt teljesen átépítik, az új neve a Csipke Gyógy- és Élményfürdő lesz. Még a nyár folyamán újabb kutat fúrnak majd, amely biztosítja majd a biztonságos vízutánpótlást. A tervek készítését és a munkálatok az állam 335 millió forinttal támogatja. A közelmúltban Fülöp Róbert polgármester egy sajtótájékoztatón jelentette be, hogy már a város tulajdonában vannak azok a területek, amelyek korábban magánkézben voltak.