Ügyes gyermekek a járási mesemondó versenyen (galéria)
Közélet

Ügyes gyermekek a járási mesemondó versenyen (galéria)

A Kiskunhalasi Kertvárosi Általános Iskola volt a házigazdája a járási mesemondó versenynek.  Tíz intézményből, 36 alsó tagozatos diák szerepelt a megméretésen, a legjobban továbbjutottak a tankerületi döntőbe. A zsűrinek nem volt könnyű dolga, mert a gyermekek jól felkészülten érkeztek a versengésre.

Harminchat produkció, harminchat kis személyiség. A járási mesemondóversenyre jelentkeztek ennyien, ők csütörtökön délután a Kertvárosi Általános Iskolában mérték össze tudásukat. Nemcsak a helyi intézmények diákjai jöttek el, hanem Balotaszállásról, Borotáról, Jánoshalmáról, Kisszállásról, Kunfehértóról és Tompáról is érkeztek versenyzők. Őket Laskovicsné Terzics Edit, a házigazda iskola igazgatónője köszöntötte. Az első és második osztályosok, valamint a harmadik és negyedik osztályosok is egy-egy teremben mondták el a meséket.

Nem volt könnyű dolga a zsűrinek. Az első és második osztályosok közül a legjobb volt Szloboda Hédi (Kertvárosi Általános Iskola), a második helyen Patocskai Tamás (Kunfehértói Általános Iskola), a harmadik helyen Benedek Norina Luca (Kisszállási Sallai István Általános Iskola), míg a negyedik helyen Tógyer Leila (Tompai Szabó Dénes Általános Iskola) végzett. Ők jutottak tovább a tankerületi döntőbe. A harmadik és negyedik osztályosok megméretését Rendek Gergő (Jánoshalmi Hunyadi János Általános Iskola és AMI) nyerte, Vincze Gábor ( Kertvárosi Általános Iskola), Szőke Borbála (Felsővárosi Általános Iskola) és Lódri Zsanett (Jánoshalmi Hunyadi János Általános Iskola és AMI) előtt. Ők is ott lehetnek majd a tankerületi döntőben. Részletek a 19 órakor kezdődő híradóban.