Új fájdalomcsillapító módszer bevezetését tervezik
Közélet

Új fájdalomcsillapító módszer bevezetését tervezik

A gyógyításban a fájdalomcsillapítás az egyik legfontosabb feladat. A halasi kórház is arra törekszik, hogy minél kisebb fájdalmai legyenek a betegeknek. A héten az egyik legmodernebb, de mégis egyszerű eljárással ismerkedtek az orvosok és szakdolgozók.

A fájdalomcsillapítási eljárások folyamatosan fejlődnek, ezt próbáljuk mi is követni – mondta Dr. Lengyel János a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház orvosigazgatója. A halasi kórház dolgozói egy olyan eszközzel - easypump – ismerkedtek, mely folyamatos fájdalomcsillapítást biztosítana. Máshol, például Pécsett már kedvezőek a tapasztalatok, és ha mód nyílik rá valószínűleg itt is bevezetik az eszköz használatát.

Ezt a módszert széleskörűen lehet használni, például a halasi kórházban is gyakran végzett különböző nagyműtétek után. Ráadásul az ily módon történő fájdalomcsillapítás nem csak a betegeket kíméli meg a szenvedéstől, de például a rehabilitációt is gyorsíthatja – tudtuk meg Dr. Nagy Józseftől a traumatológia osztályvezető főorvosától. A halasi kórházban előbb értékelik a tapasztalatokat, illetve a prezentáción hallottakat, és ha mód nyílik rá valószínűleg itt is bevezetik ezt a módszert.