Új helyen az Önkormányzati Rendészet
Közélet

Új helyen az Önkormányzati Rendészet

Túl vannak a költözésen. Most már a régi városháza épületében dolgozik az Önkormányzati Rendészet. Itt sokkal kényelmesebb körülmények között tudják fogadni az ügyfeleket. A rendészet elérhetőségei, így a telefonszáma is maradt a régi.

A Köztársaság utca 1. szám alatt – a zöld színű, kis városháza épületében - , a belső udvarból nyíló részben kapott helyet az Önkormányzati Rendészet, Ott ahol régen az ÁNTSZ volt. A rendészet sokat költözött már az évek folyamán és korábban már ebben az épületben is voltak. Legutóbbi helyük a városházán, már szűkös volt, itt viszont az ügyfeleket is könnyebb lesz fogadni – tudtuk meg Törőcsik Dávidtól az Önkormányzati Rendészet vezetőjétől.

Átköltöztették a közterületi térfigyelő kamerarendszer központját is. Itt nyugodtabb körülmények között lehet ügyelni a város rendjére, illetve a felvételekről visszakeresni a bűnelkövetőket, rendbontókat, vagy szemetelőket. Az Önkormányzati Rendészethez sokféle tevékenység tartozik – például közterület felügyelet, mezőőrség, gyepmesteri telep - így a lakosság gyakran keresi őket különböző ügyekben.

Mint megtudtuk, lehetőség nyílik arra is, hogy az erre kijelölt időben ügyfelek személyesen egyeztessenek a velük szemben eljáró rendészekkel, amire más területen nemigen van példa. Noha már a kis városházán folyik a munka még folyamatban van a rendészet új helyének csinosítgatása. Ott jártunkkor épp a szabadnapos dolgozók takarították az udvart, hogy szebb körülmények fogadják a belépőket.