Újra mehetünk étterembe, cukrászdába
Közélet

Újra mehetünk étterembe, cukrászdába

Az elmúlt napokban sok kiskunhalasi étterem, kávézó nyitotta meg kerthelyiségét, teraszát, a legfrissebb rendeletek pedig már azt is lehetővé teszik, hogy bizonyos óvintézkedések betartásával a benti helyiségeket is használják a vendégek, vásárlók.

A vállalkozók azt mondják, az elmúlt néhány hónap mindenki számára nehéz volt, így örülnek annak, hogy végre kezd visszatérni a vendéglátás is normál kerékvágásba.

- Márciusban egyik napról a másikra minden megváltozott. Be kellett zárnunk a Matéza éttermet, gyorsan ki kellett találni, hogy mivel tudnánk átvészelni ezt a nehéz időszakot. A házhozszállítás mellett döntöttünk, ami a megrendelők visszajelzése alapján egy jó elképzelés volt. Bő egy héttel ezelőtt megnyitottuk a főtéren lévő teraszunkat, most pedig már a benti helyiségeket is igénybe vehetik a vendégek. Felszolgálóink folyamatosan maszkot viselnek, de a vendégek természetesen maszk nélkül is helyet foglalhatnak – mondta Kovács Gyula vállalkozó.

A Pille kávézó a veszélyhelyzet kihirdetése előtt pár nappal nyitott meg, de aztán úgy döntöttek, az enyhítések elrendeléséig semmilyen formában nem fogadnak vendégeket.

- Mindenképpen szerettünk volna csatlakozni a „maradjotthon” kampányhoz, ezért pár nap után bezártunk. Most ismét jöhetnek a vendégek, és úgy látjuk, hogy nagyon várták már az emberek, hogy végre leülhessenek valahol beszélgetni, sütizni, kávézni barátaikkal. A rendelés és a fizetés nálunk a benti üzletrészben történik, most már ott is leülhetnek a vendégek, de úgy látjuk, a teraszt és a kerthelyiséget is előszeretettel használják. Kollégáimmal mi maszkot viselünk, ezt vendégeinknek már nem kell megtenniük – tudtuk meg Lisztes Lia felszolgálótól.