Újul a lovasbázis, szerveződnek a táborok
Közélet

Újul a lovasbázis, szerveződnek a táborok

Javában tart a Hirling József Lovaspark megújítása. Még folynak a munkálatok, de már látszik, hogy milyen lesz az új arculat. A nagyszabású felújítás ugyan nehezíti a lovaspark mindennapjait, de ettől nem állt meg a lovasélet, készülnek a nyári programokra is.

A lovaspark nagyszabású beruházása során meg kellett oldani a csatornázás, vízelvezetés, vizesblokk kérdését. Parkolókat alakítanak ki a kamionoknak, lószállítóknak, világítást kaptak a pályák. Folyamatban van a térkövezés is. Látványra a legmarkánsabb változás a VIP épület átalakítása lesz.

Az átalakítás ideje alatt is működik a bázis, a lovasok próbálnak alkalmazkodni a körülményekhez – tudtuk meg Rózsahegyi Róberttől a Hirling József Lovaspark lovardavezetőjétől.

Ott jártunkkor épp egy rendhagyó történelemórát tartottak diákoknak a huszárokról, de versenyekre is készülnek, illetve idén is lesz a vakáció ideje alatt lovastábor. Az idei táborokra már folynak a jelentkezések. A lovasok ily módon is szeretnék átadni a huszár hagyományokat, illetve szeretnék, ha minél több gyerek ismerkedne a lovakkal és a lovaglással.