Útfelújítás Jánoshalma és Borota között
Közélet

Útfelújítás Jánoshalma és Borota között

A kivitelezők már birtokba vették a területet – a Magyar Közút tájékoztatása szerint indul az 5414-es jelű, vagyis a Jánoshalmát Borotával összekötő út közel 2 kilométeres szakaszának felújítása. A fejlesztés előreláthatóan 105 napot vesz majd igénybe.

A Jánoshalma-Borota összekötő út teljes körű felújítása során a kivitelezők a kopóréteg profilmarásáról, a süllyedéseknél a teljes pályaszerkezet cseréjéről, a kiegyenlítő aszfaltréteg és az új kopóréteg terítéséről, az új tartós burkolati jelek felfestéséről, valamint a KRESZ táblák igény szerinti cseréjéről és pótlásáról is gondoskodnak. A munkálatok ideje alatt félpályás útlezárásra kell számítaniuk az arra közlekedőknek- áll a tájékoztatóban.

A beruházások megvalósulását követően nő a forgalombiztonság, nagymértékben javul az út szolgáltatási színvonala és az utazási időben is rövidülés lesz tapasztalható. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. bízik abban, hogy a gondozásában megújuló országos közút minden közlekedő megelégedésére szolgál majd, a térségben pedig betölti a neki szánt szerepet, biztosítva ezzel a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését.

 A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indulhat el. Ebből idén Bács-Kiskun megyében közel 32 kilométernyi út felújítása valósulhat majd meg európai uniós forrásból.

Hozzászólás (0)