Nem marad el a véradás Kiskunhalason
Közélet

Nem marad el a véradás Kiskunhalason

Lesz véradás Halason. Az egészségügynek, a betegeknek most is szüksége van a donorok segítségére. A koronavírus-veszély miatt sem marad el a véradás a Sétáló utcai Közösségek Házában. A megszokott időpontban, a hónap első szerdáján, ami ezúttal április 1-jén lesz 8 és 13 óra között várják a véradókat. Azokra a lakosokra számítanak, akik nem voltak külföldön az elmúlt hónapban, es egészségesnek érzik magukat!

Kedves Hősök, nagy szükség van Rátok! – írta a Magyar Vöröskereszt Kiskunhalasi Területi Szervezetének vezetője Fekete Noémi. A Halasi Média és Kultúra Kft- is közzétette, hogy a Közösségek Házának zárva tartása miatt sem marad el a hónap első szerdáján a véradás. Április elsején 8 és 13 óra között várják a véradókat a Sétáló utcai Közösségek Házába.

A közösségi oldalakon elterjedt információkkal ellentétben a véradásokon nem végeznek koronavírus-szűrést – közölte az Országos Vérellátó Szolgálat. Hivatalos közleményük emlékeztet arra is, hogy a koronavírus cseppfertőzéssel terjed, vagyis a fertőzés vérátömlesztéssel nem adható tovább! A koronavírus legnagyobb veszélye, hogy a betegség miatt meghiúsul az ellátáshoz szükséges vérmennyiség levétele, ezért van most szükség minden egészséges véradóra.