Véradás volt a halasi tűzoltóságon (galéria)
Közélet

Véradás volt a halasi tűzoltóságon (galéria)

Nemcsak egyenruhásokat, hanem civileket is vártak a halasi tűzoltóságon, a szerda délelőtti véradáson. A Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapja alkalmából szervezte meg a katasztrófavédelem a Magyar Vöröskereszttel közösen ezt az alkalmat. Kiskunhalason huszonöten éltek a lehetőséggel.

Különleges esemény helyszíne volt szerdán délelőtt a Kiskunhalasi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság tanácsterme. A katasztrófavédelem és a Magyar Vöröskereszt közös szervezésében a megye több városában volt véradás, több között a halasi laktanyában is. Az apropót egyrészt a Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapja jelentette, másrészt pedig segíteni szerettek volta egy tehetséges kosárlabdázónak, Gereben Líviának, akinek szevezetét gyilkos kór támadta meg. A kezeléséhez pedig vérre van szükség. 

- A tűzoltóktól amúgy sem áll messze a segítség gondolata, mert nap mint nap életeket mentünk. Tudjuk, hogy utánunk jönnek az orvosok, az ellátáshoz pedig sokszor vérre van szükség. Szerencsére nemcsak az aktív tűzoltók, hanem nyugdíjasaink és civilek is jöttek erre a különleges alkalomra - fogalmazott Babud Jenő ezredes, a Kiskunhalasi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője. Voltak rendszeres véradók, volt, aki a születésnapján vállalta a donorságot. A statisztika szerint 25 fő jelent meg, közülük többen ritka vércsoporttal rendelkeznek. (Részletek a szerda esti híradóban.)