Virágos Halas
Közélet

Virágos Halas

Több ezer tő virág szépíti Kiskunhalas közterületeit. A napokban is folyt a parkosítás. Új növényeket ültettek ki az ágyásokba és nagy méretű virágládák kikerültek a főtérre.  A Halasi Városgazda Zrt. munkatársai bíznak abban, hogy senki nem rongálja meg az ágyásokat, de a parkok akkor maradnának igazán szépek, ha a szemetelés is megszűnne.

Jó, hogy szépülnek a parkok – mondják a járókelők. A közterületeken sétálók gyakran megállnak a színes virágágyásokban gyönyörködni. Kikerültek például a városháza főbejáratához a muskátlis virágoszlopok is és főtérre nagy méretű virágládákat helyeztek el.

A Halasi Városgazda Zrt. munkatársai a napokban is újabb növényeket ültettek ki az ágyásokba. Tavasszal és nyáron tízezres nagyságrendű a kiültetett virágok száma, aminek komoly költsége van – tudtuk meg Molnár Ferenctől, a Halasi Városgazda Zrt. vezérigazgatójától, aki azt is elmondta, hogy büszke a parkosítást végző csapatára.

Mint kiderült néha „lába kél” a növényeknek a közterekről, de szerencsére nem kirívó ezen esetek száma.  Nagyobb probléma viszont a szemetelés. Bosszantó, ha szétszórt hulladék található a virágágyások környékén. Ahogy enyhültek a veszélyhelyzet előírásai és egyre többen mennek ki a közterületekre, úgy nőtt ismét a szétdobált hulladék mennyisége – fűzte hozzá Molnár Ferenc. 

A napokban elindult egy újabb közfoglalkoztatási program. Az ebben résztvevők feladata is többek között a zöldfelületek rendezése, de a lakosság hozzáállására is szükség van ahhoz, hogy szépek maradjanak a halasi közterületek.