Virágos volt a szerdai piac (galéria)
Közélet

Virágos volt a szerdai piac (galéria)

Színes virágokba öltözött szerdán a halasi piac. A közelgő mindenszentek és halottak napja apropóján főként a virág iránt volt kereslet és ez találkozott a kínálattal. Volt forgalma a mécses- és gyerytyaárusoknak,  valamint lehetett kapni boszorkányosan finom mézeskalácsot, puszedlit is.

Közeleg a mindenszentek és a halottak napja, ez meglátszott a halasi piac kínálatán is. Már az Újszandec sétányon látni lehetett a szembejövőknél, hogy mennyi féle virágot kínálnak az árusok. Krizantémből volt a legtöbb, a szivárvány minden színében pompázó növények iránt nagy volt a kereslet. Az árak eltérőek voltak, de akkora volt a kínálat, hogy mindenki megtalálta a neki legjobban megfelelőt. 

Aki nem krizantémot szeretett volna, annak sem kellett csalódnia. Volt, aki cserepes virágot keresett és talált is. Készültek a szerdai piacra a mécses- és gyertyaárusok is. Az egyik árustól, aki évtizedek óta foglalkozik kereskedelemmel azt mondta, az átlagosnál jóval nagyobb volt a forgalom. A szerdai piacok mostanában gyengébb látogatottságot hoztak, ez a mai viszont kivétel volt. Különleges mézeskalácsokkal és puszedlikkel készült az egyik halasi, kézműves édességekkel foglalkozó vállalkozó. A boszorkányok, helloween tökök, kísértetek iránt is élénk volt az érdeklődés. További részletek a 19 órakor kezdődő híradóban.