Zajlanak az őszi érettségik
Közélet

Zajlanak az őszi érettségik

A héten többek között németből, informatikából, biológiából és fizikából is megmérettetik magukat azok a diákok, akik jelentkeztek az őszi érettségi vizsgára. Stábunk ma reggel a Bibó István Gimnáziumban járt, ahol megnéztük, miként zajlik az őszi szünet idejére tett vizsgasorozat.

A múlt héten már lezajlottak az érettségi vizsgák magyarból, földrajzból, matematikából, latin és héber nyelvből, történelemből, franciából, angolból, kémiából, gazdasági ismeretekből, illetve katonai alapismeretekből. De a vizsgaszezonnak még nincs vége, ezen a héten újabb tárgyakból mérettetik meg magukat a vizsgázók – számolt be az eduline.hu.

A Bibó István Gimnáziumban ma reggel fél nyolcra várták a vizsgázókat, akik a járványügyi előírásoknak megfelelően, csak kézfertőtlenítés és lázmérés után, orrot és szájat eltakaró maszkot viselve léphettek be az iskolaépületbe.

A rövid tájékoztató után a fiatalok elfoglalták helyeiket a tantermekben, majd pontban reggel nyolc órakor elkezdhették kitölteni az írásbeli vizsgalapokat.

A friss adatok szerint idén ősszel 396 intézményben 27 631-en érettségiznek, a lebonyolításban 493 érettségi vizsgabizottság működik közre. Az érettségizők várhatóan több mint 35 ezer vizsgát tesznek: mintegy 8 600-at emelt, 26 400-at pedig középszinten. Ez az elmúlt évek számaihoz képest hatalmas ugrás.