Zárt hulladéktárolók épülnek az Esze Tamás lakótelepen
Közélet

Zárt hulladéktárolók épülnek az Esze Tamás lakótelepen

A társasházi övezetekben gyakori probléma, hogy a hulladéktárolókból a guberálók kihúzzák a szemetet, majd ott hagyják az edények mellett. A problémára már több lakóközösség is megoldást talált, körbekerítették a konténereket, csak az tud beletenni szemetet, akinek van kulcsa a zárt tárolóhoz, így lesz ez az Esze Tamás lakótelepen is.

Az Esze Tamás Lakótelepen öt ilyen helyszín kialakítását kezdték meg a napokban. A szükséges alapozást végzik a szakemberek, erre az alapra kerülnek majd a gyűjtő edények, ezt követően erős fémhálóval körbekerítik a területet. Juhász György önkormányzati képviselő elmondta, a lakóközösségek hozzájárulást fizetnek mindehhez a beruházáshoz, így az önkormányzati támogatással kiegészítve tudják megoldani ezt az évtizedes problémát. A képviselő szerint sokkal szebb, rendezettebb, tisztább lehet így a lakókörnyezet.

A parkolók valamint a játszótér rendbetétele után most ez a legnagyobb beruházás a lakótelepen, mindez jól példázza az önkormányzati és a lakossági összefogás eredményességét. Ezek a hulladéklerakó helyek is egy tetőfedéssel lesznek ellátva, így felülről sem lehet majd bedobálni a zsákokat. A munkálatok a megadott ütemben haladnak, így hamarosan már használhatók lesznek a zárt hulladéktárolók.