Zsebpénzügyes vetélkedő
Közélet

Zsebpénzügyes vetélkedő

Ezzel az elnevezéssel hirdetett meg egy középiskolás versenyt a Budapesti Corvinus Egyetem Studium Generale nevű szervezete és az Intrum Justitia Követeléskezelő Zrt. A megmérettetés a 16 éves korosztály pénzügyi tudatosságának erősítését tűzte ki célul. A megméretésen ott voltak a kiskunhalasi II. Rákóczi-gimnázium diákjai is, akik remek eredménnyel zárták a versenyt.

Farkas Magdolna tanárnő 10.d osztályos közgazdasági gimnazista tanítványai, Kollár Valentina, Jancsik Henrietta, Ács Dominika remekül vették a háromfordulós vetélkedő akadályait.

Az első forduló egy online kvíz volt, ahol időre kellett feleletválasztós kérdésekre válaszolniuk egy előre megadott tudástár anyaga alapján. Innen minden megye öt legjobb csapata jutott tovább a középdöntőbe. Ez is online forduló volt, azonban sokkal összetettebb, kifejtős kérdésekre kellett komplex válaszokat adniuk.

Izgatottan várták a gimisek a forduló eredményét, hiszen már csak a megyék legjobb csapatai juthattak tovább. Nem sokkal később megérkezett a jó hír, hogy a Tekó bent van az országos döntőben, amelyet az ELTE-n rendeztek meg. Az országos fordulóban a halasi fiatalok az előkelő harmadik helyen végeztek. A dicsőség mellett értékes tárgynyereményekben is részesültek, hiszen többek között nyertek iskolájuknak egy digitális táblát és egy laptopot, de kaptak fejenként egy-egy értékes okostelefont, érmeket és okleveleket is.