Zsűrizik a versengő konyhakerteket
Közélet

Zsűrizik a versengő konyhakerteket

Munkában a zsűri. Ezekben a napokban tartják a legszebb konyhakertek halasi versenyének első szemléjét. Idén is több kategória van. Az eredmények pedig szeptemberben derülnek ki.

Készülnek a fotók és a jegyzőkönyvek, dolgozik a zsűri. Megkezdődött a legszebb konyhakert verseny halasi fordulójának első szemléje. Ilyenkor a szakemberek felkeresik a megmérettetésre benevezett kerteket és megnézik többek között a növények állapotát, a terület rendezettségét.

A verseny megújult zsűrije felkereste a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium tankertjét is. A szépen cseperedő növények részben a diákok keze munkáját dicsérik. Az iskola tankertje a tavalyi versenyen a kategóriája győztese lett és most is úgy gondolták, hogy próbálnak példát mutatni, ezért neveztek be idén is – tudtuk meg Patocskainé Anda Gabriella mezőgazdasági szaktanártól.

Hiába a növények gondos ápolása, az időjárás bármikor közbeszólhat, de a zsűrinek eddig kedvezőek a tapasztalatai a versengő kertekről – mondta Baics Tamás a Kiskunhalasi Közös Önkormányzati Hivatal környezetvédelmi ügyintézője. Lesz még egy szemle az körülbelül egy hónap múlva, augusztusban – fűzte hozz. Az eredményhirdetésre pedig a hagyományok szerint a szeptemberi szüreti fesztiválon szokott sor kerülni.