Zűrös, hangos fedlapok
Közélet

Zűrös, hangos fedlapok

Ismét terelőtáblák figyelmeztetik az autósokat a Széchenyi utcán a veszélyes fedlapokra. Az év utolsó napján több jelzést is kaptunk a sofőröktől, a közútkezelő gyorsan intézkedett, a kivitelező 2014 elején javít.

 
- Érdemes volna kitáblázni a veszélyt, mert igen ingatag a fedlap - jelezte munkatársunknak panaszát egy halasi sofőr. Gyula azt mondja, hogy már több alkalommal észrevette, hogy nem tökéletesek a Széchenyi utca felső részén a burkolati csatornafedlapok, kedden reggel viszont megállt és figyelt. Ekkor látta meg, hogy a fém mozog, szinte felemelkedik helyéről, amikor áthajt rajta egy autó.
fedlap
A panasszal megkerestük Vili Gábort, a csatornázásért felelős víziközmű társulat vezetőjét. - Beszéltem a kivitelezővel, január hatodikán kijavítják a kérdéses fedlapokat. Addig is a közútkezelő terelőket helyez el, hogy ne legyen baj - tájékoztatott Vili Gábor.  Alig egy órával a beszélgetést követően kikerültek a jelzések.
tablabe
A témában két héttel ezelőtt interpellált Halász Balázs. A körzet képviselője szerint a 107-es és a 111-es szám előtti fedelekkel van baj. Most éppen ezt a két helyet védi tábla attól, hogy beszakadjon. Az elmúlt hónapokban lakossági panaszok egész sora érkezett a fedlapokkal kapcsolatban. Bejárások is voltak, a probléma azonban maradt. A kérdéses fedelek továbbra is jókorákat puffannak, hiába cserélték többször azokat.
Kép-szöveg: Jáger Levente