Reformációs évforduló a Continental Singers-szel (galériával)
Kultúra

Reformációs évforduló a Continental Singers-szel (galériával)

Telt ház volt csütörtök este a halasi Közösségek Háza udvarán, még vidékről is érkeztek látogatók a Magyar Continental Singers koncertjére. Ez a program része volt a reformáció 500 éves évfordulójára emlékező halasi eseményeknek.
(►) Zanzibar a tűzijáték után
Kultúra

(►) Zanzibar a tűzijáték után

A Zanzibar együttes múltja több mint másfél évtizedre nyúlik vissza. Túl azon, hogy évekkel ezelőtt egyszer koncerteztek már Kiskunhalason, egyéb szálakkal is kötődik a zenekar városunkhoz. 
(►) Tűzijáték előtt: Stabilfrazír
Kultúra

(►) Tűzijáték előtt: Stabilfrazír

A bajai alapítású Stabilfrazír zenekar lép fel Kiskunhalason augusztus 20-án a tűzijáték előtt. A zenekar a Cseh Tamás Programnak és persze saját ambícióinak köszönhetően tavaly jelentette meg első lemezét. A Karrier előtti vetítés című CD-je dalait mutatja be az ünnep estéjén a Stabilfrazír a Sóstó partján. A részletekről Ódor Krisztián frontembert kérdeztük.
Főtéri bábjáték
Kultúra

Főtéri bábjáték

A Szent László emlékév alkalmából különleges rendezvénnyel készült a Szivárvány Bábszínház.  Előadásaikkal, művészeti tevékenységükkel szombaton közelebbről is megismerkedhetett a közönség Kiskunhalas főterén.
Jubiláló kaszinó (galériával)
Kultúra

Jubiláló kaszinó (galériával)

Z 08.11. – fellebbent a fátyol arról, mit takar ez a rövidítés, mely nyár elején plakátokon megjelent. Augusztus 11-én a Zádory-testvérek, Claudia és Édua léptek közönség elé Kiskunhalason. Claudia fotóit hozta el a pénteki kiállításra, Édua pedig grafikáit és hegedült is a jelenlevőknek. A tárlat és a koncert is köszöntötte a felújított, idén 120 éves Úri Kaszinót, mai nevén Közösségek Házát. A jeles eseményen a kecskeméti Dokk együttes is részt vett, a zenekar tagjai jazzt játszottak. A jubileumi rendezvényen kulturális és gasztronómiai csemegékkel találkozhatott a közönség.
Fazekas tábor a Végh-kúriában
Kultúra

Fazekas tábor a Végh-kúriában

Agyagoznak, ügyeskednek, és sokat játszanak.  A Végh-kúriában a héten tartják a Fazekas tábort. Ide olyan gyerekek járnak, akik szeretnek kézműveskedni, de az agyagozás mellett többféle érdekes tevékenység várja még őket. Mivel újra itt a hőség még egy strandolást is beterveztek a programba.
Bajkóék és népi motívumos ruhák
Kultúra

Bajkóék és népi motívumos ruhák

Készüljenek a népzene és a népi motívumos ruhák kedvelői! Különleges szabadtéri koncert várja hamarosan az érdeklődőket. Halason augusztus 19-én, szombaton a Sétáló utcai Közösségek Háza udvara lesz a helyszíne a soron következő, immár 8. Folk-estnek.
Sörfesztiválozott a térség
Kultúra

Sörfesztiválozott a térség

Ezrek tombolták végig a soltvadkerti Sörfesztiválon az Edda vasárnap esti koncertjét, és a Beatricére is sokan voltak kíváncsiak szombaton. A tóparti bulira Kiskunhalasról is sokan átruccantak a hétvégén. A sátrak italkülönlegességei és gasztronómiai csemegéi mellett jó zenéknek örülhettek a strandolók.
Kárpát Fesztivál
Kultúra

Kárpát Fesztivál

A XIV. Kárpát Fesztivált a hétvégén rendezték meg Kelebián. A programban szerepeltek népzenei, könnyűzenei programok. Sor került testvértelepülési találkozóra. Foglalkozások várták a gyerekeket, szórakoztató előadások és kihívások a felnőtteket. Vállalkozó kedvűek gasztronómiai tudásukat is összemérhették. Fellépett a Kormorán együttes és a Neoton Família sztárjai, akik koncertjére Kiskunhalasról is utaztak rajongók.