Tizenötödször is óriási volt
Kultúra

Tizenötödször is óriási volt

Szombaton este rendezte meg a Halasi Média és Kultúra Kft. a sorrendben már tizenötödik Folkestet. Ezúttal a vajdasági Fokos zenekar állt színpadra. A csapat már több alkalommal muzsikált városunkban, s mint mondják, minden alkalommal örömmel térnek ide vissza, hisz remek a közönség.
(►) Májusra hangolva
Kultúra

(►) Májusra hangolva

Hagyomány a Szilády Áron Református Gimnáziumban, hogy az iskola legtehetségesebb zenész tanulói tavasszal egy hangversenyt rendeznek, ahol bárki, aki szeretne szerepelni, közönség elé állhat. Idén is színes repertoárral készültek a diákok.
Dallista május 26.
Kultúra

Dallista május 26.

Küldjön jókívánságot dal kíséretében a Szabadkai Magyar Rádión keresztül ismerősének, rokonának, szeretteinek! A Dél-Magyarország legnépszerűbb rádiója vasárnaponként 14-től, 20 óráig tartó kívánságműsorának előadói listájából a Halasmédia weboldalán is böngészhet. A május 26-i dalok listáját és a rádió elérhetőségeit az alábbiakban találják.

Forrás 50
Kultúra

Forrás 50

Idén 50 éves a Forrás irodalmi folyóirat. Ehhez kapcsolódott témájában a 46 esztendős kiskunhalasi Forrás-klub május 22-i rendezvénye a Közösségek Házában. Az estet a Halasi Média és Kultúra Nonprofit Szolgáltató Kft. szervezte.
Fokos zenekar, lemezbemutató koncert
Kultúra

Fokos zenekar, lemezbemutató koncert

A „Fölszálott a páva” televíziós népzenei és néptáncos tehetségkutató verseny győztese a vajdasági Fokos zenekar érkezik május 25-én Kiskunhalasra a „Folk esték” rendezvénysorozat keretein belül. A Közösségek Házában 19 órai kezdettel népzenei koncert, kézműves bemutató, ének és tánctanítás valamint táncház várja az érdeklődőket.
Magna buli Halas főterén
Kultúra

Magna buli Halas főterén

Május 31-én, pénteken a Nyárindító Főtérparty sztárfellépője lesz a fennállásának huszadik évfordulóját ünneplő Magna Cum Laude zenekar. A csapat frontembere, Mező Misi beszélt weblapunknak a halasi fellépés részleteiről, de elárulta azt is, milyen közelebbi és távolabbi tervei vannak a Magnának.
50 éve alakult a FORRÁS
Kultúra

50 éve alakult a FORRÁS

Bács-Kiskun megye irodalmi, művészeti, szociográfiai folyóirata, a Forrás öt évtizeddel ezelőtt jelent meg először. A kezdetektől érvényes rá az az irodalomtörténetben használt besorolás, hogy „vidéken szerkesztett, de országos jelentőségű” folyóirat. Erről emlékeznek meg ma este Kiskunhalason, a Forrás-Új Tükör Klub keretében.
Kiemelt arany minősítés a sziládys legényeknek
Kultúra

Kiemelt arany minősítés a sziládys legényeknek

Szombaton rendezték meg Érden a Tiszán innen, Dunán túl elnevezésű országos népdaléneklési minősítő verseny országos döntőjét, ahol a Szilády Áron Református Gimnázium csoportja kiemelkedő eredményt ért el. Ezt a versenyt már sok éve rendezi meg az Oktatási Hivatal. Nem titkolt célja a tehetséggondozás, tehetségnevelés, a népi kultúra, néphagyományok megismertetése, a népdaléneklés elterjesztése, a kodályi és bartóki hagyományok ápolása, az önálló előadásmód fejlesztése.
Táncgála - ezúttal a pénz körül forgott (galéria)
Kultúra

Táncgála - ezúttal a pénz körül forgott (galéria)

Szombat este megtartotta évente szokásos táncgáláját a Stúdió 2000 Táncsport Egyesület, ezúttal is a közelmúltban ünnepelt táncvilágnapja alkalmából. A telt ház előtt történt eseményt Fülöp Róbert polgármester nyitotta meg. A táncklub apraja-nagyja és vendégelőadók léptek fel a három órás show elemekkel tarkított táncos esten, amelynek kitüntetet része volt a Moneyyyy címmel jelölt táncszínházi előadás.