Készül Szandi lemezborítója (galériával)
Kultúra

Készül Szandi lemezborítója (galériával)

Kurcz Szandi tavaly decemberben nyerte meg a VIII. Pont Karaokeverseny döntőjét. A fiatal tehetség akkor többek között egy saját CD elkészítésének lehetőségét nyerte meg, amihez profi lemezborító is készül. Az albumborító fotózása ezekben a napokban zajlik Kiskunhalason, stábunk pedig megleste,  hogyan haladnak a munkálatok.
Pénteken pontban délben leleplezik
Kultúra

Pénteken pontban délben leleplezik

Közel három esztendős tervező és előkészítő munka végére ér a Kiskunhalasi Rotary Club. Elkészült a Tapintható Láthatatlan köztéri alkotás, amely Kiskunhalas városközpontját mutatja be a vakok és gyengén látók számára is érzékelhető módon.
Halasi csipke a vizes VB-n
Kultúra

Halasi csipke a vizes VB-n

Rangos megbízatáson dolgoznak a csipkevarrók. A halasi csipke is ott lesz a július 14-én kezdődő vizes világbajnokságon, amelynek Budapest és Balatonfüred ad otthont.
Múzeumok Éjszakája
Kultúra

Múzeumok Éjszakája

A Múzeumok Éjszakája szombaton kora estétől hajnalig a főváros nagy intézményeitől a helyi gyűjteményekig gazdag programokat kínált a közönségnek. Kiskunhalason három helyszín kapcsolódott a kezdeményezéshez. A párhuzamos programok választás elé állították az érdeklődőket. A kínálat azt mutatta, ki-ki megtalálhatja az ízlésének megfelelőt. Könyvbemutató, tudományos előadások, koncertek és bábelőadások is színesítették a rendezvények sorát.
Szent Iván halasi ünnepe
Kultúra

Szent Iván halasi ünnepe

Már negyedik alkalommal rendezte meg a Halasi Média és Kultúra Kft. a Szent Iván napi vigadalmat a Sóstó területén. Ezúttal is százak látogatta ki a programokra. Péter Szabó Szilvia és a Cimbaliband koncertje mellett látványos tűzgyújtás, lampionos evezés és tűzzsonglőr bemutató aratott nagy siker. A Szőke Pincészet jóvoltából százak koccinthattak a Magyar Bor és Pezsgő Napja alkalmából.
A Wawelben énekel a halasi kórus
Kultúra

A Wawelben énekel a halasi kórus

Visszamondhatatlan felkérést kapott a kiskunhalasi Szent József Pedagógus Kórus. A Nowy Sacz-i  bazilikában és Szent Kinga sírjánál tervezett fellépéseiket követően a krakkói főkonzulátus kérésére a tervek szerint június 29-én a Wawel székesegyházában énekelnek a Szent László-emlékév lengyelországi eseményei alkalmából a szentmisén.
Világhírű zenészek az Idősek Otthonában
Kultúra

Világhírű zenészek az Idősek Otthonában

Helybe hozták a szép dallamokat. Nem mindennapi zenei élményben volt szerdán része a Kiskunhalasi Idősek Otthonában élőknek. Világhírű művészek érkeztek hozzájuk. A Budapesti Fesztiválzenekar vonósnégyese adott koncertet az intézményben.
Fantasztikus hangulatra számít
Kultúra

Fantasztikus hangulatra számít

A Szent Iván-éji vigadalom a népszerű programok közé tartozik, pláne ha az időjárás is kedvez neki. A szervező Halasi Média és Kultúra Nonprofit Kft. június 23-án várja a Sóstó partjára a kikapcsolódni vágyókat. Lesznek többek között bemutatók, koncertek, és Péter Szabó Szilvia is ellátogat hozzánk.
Plusz energiák a közönség által
Kultúra

Plusz energiák a közönség által

Igazi koncertzenekar a Cimbaliband. Jártak már Kiskunhalason, a borudvarban, június 23-án pedig új énekesnővel és repertoárral a Sóstónál lépnek fel. A korábbi években már nagy sikert aratott Szent Iván-éji vigadalom pénteken folytatódik. A Cimbaliband 21.40-kor kezdi a buliját. A rendezvényt ezúttal is a Halasi Média és Kultúra Nonprofit Kft. szervezi.