Dallista augusztus 2
Kultúra

Dallista augusztus 2

Küldjön jókívánságot dal kíséretében a Szabadkai Magyar Rádión keresztül ismerősének, rokonának, szeretteinek! A Dél-Magyarország legnépszerűbb rádiója vasárnaponként 14-től, 20 óráig tartó kívánságműsorának előadói listájából a Halasmédia weboldalán is böngészhet. Az augusztus 2-i dalok listáját és a rádió elérhetőségeit az alábbiakban találják.
(►) Sok újdonság a halasi könyvtárban
Kultúra

(►) Sok újdonság a halasi könyvtárban

A vírusveszély ideje alatti csend után, az elmúlt hetekben végre újra megtelt élettel a kiskunhalasi Martonosi Pál Városi Könyvtár, hiszen sorra érkeznek az olvasni szerető halasiak, most, hogy ismét teljes nyitva tartással üzemelhet az intézmény. A háromhónapnyi kényszerpihenő alatt azonban sok változás, újítás történt a könyvtárban.
Kór- és kordokumentum
Kultúra

Kór- és kordokumentum

Új kötettel jelentkezett dr. Veszelszki Ágnes. A kiskunhalasi kötődésű nyelvész Karanténszótár. Virális tartalom címmel írt könyvet, amely kór- és kordokumentumnak számít. Az év első felében megjelent új szavakat, kifejezéseket gyűjtötte össze és adja közre.
Kiskunok nyomában jártak
Kultúra

Kiskunok nyomában jártak

A kiskunhalasi Pásztortűz Egyesület 2020-ben tizenkettedszer is megszervezte a Büszke Kiskun Tábort. Végső István történész vezetésével a gyermekek megismerkedhettek városuk és a Kiskunság históriájával. A nagy nyári kánikulában előadások és kiadós séták révén sokat megtudhattak számos érdekességekről és rejtélyről is. A program megvalósulását önkéntes diák is segítette.
Bordalok a Bartók Béla Férfikar Esszenciájától
Kultúra

Bordalok a Bartók Béla Férfikar Esszenciájától

Hangulatos bordalos minikoncerttel zárult a TérZene sorozat Halas főterén. Nem mindennapi zenei élmény részesei lehettek azok, akik szombat délután ellátogattak a 75 éves múlttal rendelkező, a világ számos pontját bejárt és sikereket elérő pécsi Bartók Béla Férfikar előadására. A Filharmónia Magyarország szervezésében öt szombaton keresztül csendült fel élőzene a térség hat településén.
Nem akármilyen élmény: olimpiai bajnokok énekelnek a főtéren
Kultúra

Nem akármilyen élmény: olimpiai bajnokok énekelnek a főtéren

Remélhetőleg az időjárás is kegyes lesz a nézőkhöz és a fellépőkhöz a TérZene halasi zárókoncertjén a főtéren. A Bartók Béla Férfikar Esszenciája minden bizonnyal remek kikapcsolódást biztosít mindenki számára szombaton 17 órától.  Ráadásul a főszereplők két kórusolimpián is az első helyen végeztek. 
Dallista július 26-ra
Kultúra

Dallista július 26-ra

Küldjön jókívánságot dal kíséretében a Szabadkai Magyar Rádión keresztül ismerõsének, rokonának, szeretteinek! A Dél-Magyarország legnépszerûbb rádiója vasárnaponként 14-tõl, 20 óráig tartó kívánságmûsorának elõadói listájából a Halasmédia weboldalán is böngészhet. A július 26-i dalok listáját és a rádió elérhetõségeit az alábbiakban találják.
Hamisítatlan New Orleansi dallamok a főtéren
Kultúra

Hamisítatlan New Orleansi dallamok a főtéren

A Térzene sorozat 4. állomásaként a Bohém Ragtime Jazz Band szórakoztatta a közönséget a Bethlen Gábor téren. A zenészek Kecskemétről érkeztek városunkba, és igazi, hamisítatlan ragtime hangulatot varázsoltak a belvárosi közegbe.
Igény van a szórakoztatásra
Kultúra

Igény van a szórakoztatásra

Kereslet, kínálat – mindkettő szükségeltetik a piacon. A zene, főleg a könnyűzene viszont parkolópályára került. A koncerttermek zárva vannak és tömegrendezvényeket sem lehet tartani. Se bent, se kint. Nincsenek fesztiválok, sorra maradnak el falu- és városnapi programok. Posztobányi Andort, az Országos Rendezvényiroda kiskunhalasi kötődésű igazgatóját kértük helyzetértékelésre.