Kultúra

Kiskunhalas a Család-barátban

A nemzetközi csipkefesztivál után most újra Kiskunhalasra irányul a figyelem a Család-barátban. A Duna Csatorna népszerű délelőtti műsora május 26-án fogadja városunk képviselőit az MTVA stúdiójában. Az élő adás pénteken 10.50-kor kezdődik és délig tart. Aki lemarad róla, megtekintheti az ismétlést a Duna World programjában aznap 17.15-kor vagy május 27-én kora reggel.
Kultúra

Minden az építőkockákról fog szólni

A világ egyik legismertebb játéka kétség kívül a Dániában az 1930-as években megalkotott Lego. Ezekből az építőkockákból nyílik kiállítás csütörtökön reggel, Kiskunhalason.
Kultúra

Gála - táncközpont Halason

Tömve volt a Vári Szabó Sportcsarnok (volt ÁMK) lelátója és a küzdőtéren kialakított széksorok is zsúfolásig megteltek. Huszonegyedszer teremtettek szédítően fantasztikus hangulatot a Stúdió 2000 TSE szervezői a táncszerető közönségnek. Az éppen járni tudó korosztálytól a seniorokig, a csak hobbi táncosoktól a profikig minden kategória parkettre lépett a szombat esti táncgálán. Halason először tapsoltak kerekesszékes párnak. Táncünnepet tartott a város, meg a térség és az is kiderült, hogy a halasi táncéletnek reális esélye van egy próbaközpont létrehozására.
Kultúra

Csipkénk a Duna World műsorán

A köztévé tematikus műsorfolyammal készült a Nemzetiségi Kultúrák Napja alkalmából. A Duna World 16.15-kor kezdődő műsorában a halasi csipke is szerepel.
Kultúra

Hetedszer is minden a hagyományőrzésről szólt

Még ezekben a percekben is szól a népzene a Közösségek Háza nagytermében, hiszen hajnalig tartó táncház várta és várja az érdeklődőket a VII. Folkest keretében. A rendezvényen ezúttal a kecskeméti Hegedűs Zenekar húzza a talpalávalót.
Kultúra

Citeramuzsika szólt a belvárosban

Citera- és énekszó állította meg Halason szombat délelőtt a járókelőket. A Hősök terén, az ivókútnál egymást váltották a citeramajális résztvevői. Idén hét fellépő csoport adott ízelítőt abból, hogy mit tud ez a hangszer.
Kultúra

Programdús szombat jön

Május 20-án, szombaton több nagyszabású program is várja a halasiakat és a térség lakóit. Idén is lesz Citeramajális. A program 10 órakor kezdődik a Hősök terén az ivókútnál. A házigazda a Szilaj citerazenekar, de több citerazenekar és népdalkör is bemutatkozik. Zentáról is érkeznek vendégek és Halasra várják Szakál László citerakészítőt is.
Kultúra

Sok mindent tévesen tanultunk meg

A Martonosi Pál Városi Könyvtár adott otthont a kiskunhalasi Pásztortűz Egyesület legutóbbi rendezvényének. Az est vendége Hahner Péter volt, aki ismert és talán kevésbé ismert történelmi tévhiteket cáfolt meg.
Kultúra

Diplomakoncert előtt

Kovács Márton, a Kiskunhalasi Alapfokú Művészeti Iskola tanára diploma előtt áll. Vizsgakoncertje anyagát városunkban is előadta.  A művészeti iskola hangversenytermében változatos műsort mutatott be virtuóz játékkal.