Meghatározó könyves élmények
Kultúra

Meghatározó könyves élmények

A vírus miatt bevezetett korlátozások idején tartalmas időtöltést nyújthat az olvasás. Varga-Sabján Gyula, a városi könyvtár korábbi igazgatója elmondta, melyek a meghatározó könyves élményei. Arról is beszélt, milyen folyóiratokat olvas szívesen.
Stúdióba vonult a karaokegyőztes
Kultúra

Stúdióba vonult a karaokegyőztes

Mint arról korábban beszámoltunk már weblapunkon, a Halas Televízió által szervezett XII. Ganzair-Pont Karaokeversenyt a kabai Borbély József nyerte meg. Első helyezettként egy saját demo CD-t készíthetett el profi körülmények között, a kiskunhalasi Bendegúz Hangstúdióban. Természetesen mi is ott jártunk a nagy eseményen.
Kazi Roland újra kiválasztott
Kultúra

Kazi Roland újra kiválasztott

Közel 200 pályázó közül a legjobb 25 egyike Kazi Roland. A kiskunhalasi születésű fiatal képzőművész ebben az évben is kiérdemelte, hogy Derkovits-ösztöndíjas legyen.
Az önkifejezés nyugalma
Kultúra

Az önkifejezés nyugalma

Fekete Zsuzsanna kiskunhalasi szerzőként rendszeresen publikál a Nyírségi Gondolat című folyóiratban. Alkotásai most már tizenöt esztendeje jelennek meg a lapban. Elismerésül Kulimár János főszerkesztő Nívó-Díjjal jutalmazta.
Friss dallista vasárnapra
Kultúra

Friss dallista vasárnapra

Küldjön jókívánságot dal kíséretében a Szabadkai Magyar Rádión keresztül ismerősének, rokonának, szeretteinek! A Dél-Magyarország legnépszerűbb rádiója vasárnaponként 14-től, 20 óráig tartó kívánságműsorának előadói listájából a Halasmédia weboldalán is böngészhet. A február 28-i dalok listáját és a rádió elérhetőségeit az alábbiakban találják.
Hiányzott ez a miliő
Kultúra

Hiányzott ez a miliő

Gusztos Bence fogalmazott így, miután visszaköltözött Magyarországra, Kiskunhalasra Angliából. Feleségével annak is örülnek, hogy kislányukkal megismertethetik hazánk értékeit, sokszínű kultúráját. Bence most civil munkájára koncentrál, de énekes-gitárosként a zenei lehetőségeket is figyeli.
Természetszerető vidéki ember
Kultúra

Természetszerető vidéki ember

Szaszki János, a KRK Központi Általános Iskola rajztanára a Nógrád megyei Vanyarcról költözött az Alföldre. Előbb a tanulmányai, majd a munkahelye miatt. Kiskunhalason tanít, majd újonnan választott otthonába, Kunfehértóra megy haza. Szereti a természet közelségét, a művészeteket. Erről is nyilatkozott a Halasmédiának.
Vasárnapi dallista
Kultúra

Vasárnapi dallista

Küldjön jókívánságot dal kíséretében a Szabadkai Magyar Rádión keresztül ismerősének, rokonának, szeretteinek! A Dél-Magyarország legnépszerűbb rádiója vasárnaponként 14-től, 20 óráig tartó kívánságműsorának előadói listájából a Halasmédia weboldalán is böngészhet. A február 21-i dalok listáját és a rádió elérhetőségeit az alábbiakban találják.
Télűző kiszebáb égetés a Bóbita-óvodában (galéria)
Kultúra

Télűző kiszebáb égetés a Bóbita-óvodában (galéria)

Ha a Bóbita Óvodán és Bölcsődén múlik, akkor csütörtöktől szép, derűs időben lesz részünk és a hideg levegő is eltűnik innen. Az idei farsangi időszak nem a megszokott módon zajlott az intézményben a járványügyi intézkedések miatt, de a legnagyobb sikernek örvendő kiszebáb égetés nem maradt el. A télűző szertartást hamvazószerdán tartották az óvoda udvarán.