Halasi éremkincsek
Kultúra

Halasi éremkincsek

Újra megnyitotta kapuit a Berki Galéria a Kossuth utcán. A múzeum idei első időszaki tárlata a Kiskunhalasi éremgyűjtők kincsei címet kapta. A Magyar Éremgyűjtők Egyesülete Kiskunhalasi Csoportja mutatkozik be kollekciójával a közönségnek.
(►) Égben maradt repülő
Kultúra

(►) Égben maradt repülő

A Turay Ida Színház vendégszerepelt kedden este Kiskunhalason. A társulat a tavaszi színházi évad alkalmával az Égben maradt repülő című zenés darabot mutatta be a Városi Filmszínházban. Megható előadást láthattak a nézők nagyszerű alakításokkal. A csodálatos hangú, törékeny énekesnő megrázó élettörténetét Keresztes Ildikó jelenítette meg. A színpadon zenés titkok elevenedtek meg Edith Piafról.
Zöld Halas
Kultúra

Zöld Halas

Természetfotók tekinthetők meg a VOKE Vasutas Művelődési Ház legújabb kiállításán. A Zöld Halas című tárlat két kiskunhalasi hobbifotós közös kiállítása. Pásztor Gergely és Monda Margit mutatja be képeit márciusban a SZAKI-ban.
Könnyek vezettek a dobogóig
Kultúra

Könnyek vezettek a dobogóig

Huszonegyedik alkalommal rendezték meg megyénkben a Nagy Attila Középiskolás Szavalóversenyt. Érdekesség, hogy idén Kiskunhalas volt a házigazda, a megye egész területéről érkező diákok a Humán Szakképző Iskolában mérték össze tudásukat.
Úton
Kultúra

Úton

Németh István építőmérnökként diplomázott, választott hivatása gyakorlása mellett rendszeresen fényképez határon innen és túl. Kiskunhalasi kiállítására nagyobbrészt Magyarországon készült fotókat hozott. A tárlat egyik különlegessége az 1902 című alkotás, mely a Csipkeházat és a halasi csipkét örökíti meg 3D-ben.
Erzsébet királyné igazi arca
Kultúra

Erzsébet királyné igazi arca

Sissi személyét a legtöbben nagysikerű mozifilmekből, musical előadásokból ismerik, azzal azonban kevesen vannak tisztában, hogy a valóságban sokkal kevésbé volt romantikus és mesébe illő az élete. Az Erzsébet királynéhez köthető valós eseményekkel, személyekkel ismerkedhettek meg ma délután azok, akik ellátogattak a Martonosi Pál Városi Könyvtárba. 
Programok az elkövetkező napokra
Kultúra

Programok az elkövetkező napokra

Eseménydús napok elé nézünk. Összegyűjtöttük Önöknek, hogy mikor hová lesz érdemes ellátogatni.
Nagy Vivien bronzérmes
Kultúra

Nagy Vivien bronzérmes

Nagy Vivien a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Humán Szakképző Iskolájának 11.A osztályos tanulója harmadik helyezést ért el a közelmúltban Baján rendezett Kazinczy Szép Magyar Beszéd verseny megyei fordulóján. A tehetséges diákot dr. Vojcsek Hajnalka készítette fel a megméretésre.
Bölcsesség, életszemlélet
Kultúra

Bölcsesség, életszemlélet

Március 14-én, kedden 18 órától a Közösségek Házában ismét várják az érdeklődőket a Forrás – Új Tükör Klub soron következő rendezvényére. A kötetlen beszélgetés vendége Paczolay Gyula lesz, Kiskunhalas Pro Urbe-díjas díszpolgára.