(►) A capella halasi módra
Kultúra

(►) A capella halasi módra

Lelkes kiskunhalasiak egy csoportja néhány hónappal ezelőtt elindított egy a capella zenei sorozatot. Kedvenc dalaikat dolgozzák fel, egyedi stílusban, hangszeres kíséret nélkül. A csapatnak már négy videója került fel az internetre, és egyre többen fejezik ki tetszésüket a látottakkal, hallottakkal kapcsolatban.

Az a cappella elnevezés hangszerkíséret nélküli többszólamú kórusműre, annak előadásmódjára, illetve előadóira egyaránt utalhat. Eredetileg csak polifon egyházi zenére alkalmazták, ma főként hangszeres kíséret nélküli énekkari előadásmódot jelöl. A kiskunhalasi Vezendi Gábor már régóta tervezte, hogy átdolgozza kedvenc slágereit úgy, hogy hangszerek helyett minden szólamban emberi hangot halljon a közönség.

Az első dal közzétételét követően elkezdtek jönni a pozitív észrevételek. Nem csak a dal, hanem az ötletes képi megjelenítés is sokak érdeklődését felkeltette. Nem volt kérdéses, folytatni kell a produkciót, így szépen sorban újabb és újabb ismert slágerek kaptak halasi a capella verziót.

A hónapok során Vezendi Gábor (Veza) mellé csatlakozott Zöldi Nikolett, Bata Viola, Fodor Fruzsina és Szávuly Bence. Ki énekkel, ki háttéreffektekkel, ki technikai tudásával szállt be az egyre népszerűbb projektbe.

A legfrissebb feldolgozásban egy jól ismert Lyra dalt hallhat új köntösben a közönség. A zenekar énekesnője, Jeszenszky-Sebők Judit örömmel vállalta a felkérést, hogy ebben az új verzióban is elénekelje saját szólamát. A videókat egyre többen nézik meg az interneten, és többen már jelezték is, szívesen csatlakoznának ehhez a zenei kezdeményezéshez.

Az a capella produkciók készítőivel készített interjúinkat a Kultúrkép magazinban láthatják majd az érdeklődők.

Még több cikk

Farsangi vigasságok

Farsangi vigasságok

A mi sporthőseink

A mi sporthőseink

Dallista február 17.

Dallista február 17.